Πολεμική Αεροπορία: ΕΔΕ για το video με την κατάχρηση εξουσίας διέταξε χθες ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς.
Ένορκη Διοικητική εξέταση για το βίντεο που δείχνει κάποιο στέλεχος να διατάσσει καταστροφή υλικού με ανορθόδοξο τρόπο και κυρίως κάνοντας κατάχρηση εξουσίας, διέταξε χθες ο Αρχηγός ΓΕΑ Θ. Μπουρολιάς.
Στο video που αποκάλυψε το Armyvoice.gr αποτυπώνεται ένα τζιπ της Πολεμικής Αεροπορίας να καταστρέφει οθόνη υπολογιστή, περνώντας από πάνω της.
Προφανώς δεν πρόκειται για κάποιου είδους άσκησης, καθώς ακούγεται ένα άτομο να δίνει εντολή στον οδηγό του οχήματος να καταστρέψει την οθόνη και αυτός αντιδρά λέγοντας ότι είναι αμαρτία. Ωστόσο το άλλο άτομο φαίνεται να δίνει διαταγή και ο οδηγός να υπακούει σε αυτήν αν και επιμένει ότι είναι αμαρτία.
Από το βίντεο προκύπτει κατάχρηση εξουσίας, καθώς η εντολή που δίνεται να περάσει το τζιπ πάνω από μια οθόνη υπολογιστή με σκοπό να την καταστρέψει, είναι σαφώς πέραν κάθε λογικής. Πρόκειται σαφώς για έλλειψη συνείδησης και παντελή απουσία αίσθησης ευθύνης για την περιουσία του κράτους και του φορολογούμενου πολίτη.
Επιπλέον η εικόνα, αμαυρώνει τις την εικόνα που χτίζνουν οι Ένοπλες Δυνάμεις για τα «πράσινα στρατόπεδα» και προσπαθούν να προσαμροστούν σε διαδικασίες πιο φιλικές για το περιβάλλον. Η καταστροφή μιας οθόνης υπολογιστή με αυτό τον τρόπο σίγουρα είναι μια μαύρη κηλίδα στο «πράσινο προφίλ» που καλλιεργούν οι Ένοπλες Δυνάμεις.
Φαίνεται μάλιστα πως για το περιστατικό είχαν γίνει αναφορές, πλην όμως δεν έφθασαν ποτέ στη υψηλά κλιμάκια. Τώρα αναζητούνται και αυτοί που προσπάθησαν να το καλύψουν.







