«Εγκλωβισμένοι» αλεξιπτωτιστές στη Ρεντίνα: Οι ΟΒΑ εκπέμπουν SOS – Καλούνται τις επόμενες ημέρες να δώσουν εξετάσεις, αλλά είναι υπό περιορισμό

Νέες διαστάσεις παίρνει πλέον η καραντίνα στην οποία έχουν τεθεί οι αλεξιπτωτιστές της 2ης ΜΑΛ που έλαβαν μέρος στην άσκηση ΟΡΙΩΝ 2021 όπου διαπιστώθηκε ότι υπήρξαν κρούσματα κορονοϊού.

Όπως μας πληροφορούν, έχουν μεταφερθεί σε στρατόπεδο στη Ρεντίνα, δεν έχουν υποβληθεί σε μοριακό τεστ, δεν τους έχουν πει ότι θα υποβληθούν σε μοριακό τεστ, κι έτσι όσοι έχουν ήδη εκδηλώσει συμπτώματα είναι καραντίνα μαζί με όσους δεν έχουν συμπτώματα.

Μεταξύ αυτών υπάρχουν άτομα που είχαν προγραμματισμένα εμβόλια τα οποία θα πρέπει να ακυρώσουν.

Από χθες το βράδυ προστέθηκε και άλλη μια κατηγορία στελεχών τα οποία δεν έχουν προσβληθεί από κορονοϊό, αλλά παραμένουν με κίνδυνο να εκτεθούν στον ιό. Πρόκειται για περίπου 15 με 20 ΟΒΑ, οι οποίοι έχουν κληθεί να λάβουν μέρος στις εξετάσεις για τους ΕΠΟΠ 2021 τις ερχόμενες ημέρες.

Ωστόσο η υπηρεσία αντί να αποφασίσει να μεταφέρει τους αλεξιπτωτιστές στην Αθήνα, επέλεξε να τους εγκλωβίσει στη Ρεντίνα με κίνδυνο να προσβληθούν όλοι, αφού δεν υπάρχει διαχωρισμός των κρουσμάτων με αυτούς που δεν είναι κρούσματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, είναι ενήμερος και λοιμωξιολόγος από το το 424 νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, χωρίς ωστόσο να τους έχει επισκεφθεί και να έχει ολοκληρωμένη εικόνα για το τι συμβαίνει.

Ποια πρόνοια έχει ληφθεί για τους αλεξιπτωτιστές και ειδικά για τους ΟΒΑ που δεν έχουν νοσήσει και πρέπει να παρουσιαστούν για τις εξετάσεις των υποψηφίων ΕΠΟΠ; Θα τους αποκλείσει η πολιτεία από το να δώσουν εξετάσεις;

Θα δώσει κάποιος λύση στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί;