Φωτιά στον Υμηττό: Προκλήθηκε από πτώση στρατιωτικού drone στα Γλυκά Νερά, υποστηρίζει ο δήμαρχος Παιανίας – Προσήχθη ο χειριστής και άλλοι τρεις
Η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα, στα Γλυκά Νερά, πολύ κοντά στην Αττική Οδό όπου βρίσκεται πυκνό δάσος, οφείλεται σύμφωνα με τον δήμαρχο Παιανίας σε πτώση drone.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο Παιανίας, τον οποίο επικαλείται η ΕΡΤ, υπάρχουν ενδείξεις ότι η φωτιά προκλήθηκε από την πτώση drone.
Ένας εκ των προσαχθέντων φέρεται να είναι ο χειριστής αυτού του drone.
Οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στο Α.Τ. Παιανίας και εξετάζεται κατά πόσο η πτώση του drone συνδέεται με την πυρκαγιά.

Το SARISA SRS-1A, αναπτυγμένο από την ελληνική SAS Technology, αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα καινοτόμου σχεδίασης προϊόντος, ειδικά σχεδιασμένο να μεταφέρει βαρύτερα οπλικά φορτία σε σύγκριση με τα τυπικά μικρά drone, καθιστώντας το ένα μοναδικό και ισχυρό εργαλείο για τακτικές επιχειρήσεις Πεζικού και Ειδικών Δυνάμεων Πυροβολικού.
Η ελληνική SAS παρουσίασε το drone και στην πρόσφατη αμυντική έκθεση Eurosatory σε συνεργασία με την κορυφαία εταιρεία THALES. H THALES Belgium έχει συνάψει συμφωνία συνεργασίας με την SAS Technology, στην βάση της χρησιμοποιήσεως του SARISA ως εναερίου πλατφόρμας εκτοξεύσεως των ρουκετών που έχει αναπτύξει και διαθέτει στην αγορά η βελγική εταιρεία.
Το SARISA SRS-1A έχει μήκος 165 εκ., πλάτος 218 εκ., ύψος 45 εκ., και μέγιστο βάρος απογείωσης 60 κιλά, με το βάρος του οπλικού φορτίου να ανέρχεται σε 25 κιλά. Οι ηλεκτροκινητήρες κινούν τέσσερα διπλά στροφεία και η μέγιστη αυτονομία πτήσης ανέρχεται σε 20 λεπτά.







