Πέμπτη, Ιουνίου 18, 2026
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ

Παρέλαση 2023: Λεφτά για 10 άλογα – Οι στρατιώτες στα ποντίκια

Ναύαρχος Τσαϊλάς για ναυάγιο: Το ΓΕΕΘΑ δεν εκτίμησε σωστά

Παρέλαση 2023: Ρίχνουν λεφτά για να παρελάσουν 10 άλογα στο Σύνταγμα την ώρα που οι στρατιώτες κοιμούνται αγκαλιά με τα ποντίκια

Βάλε το Armyvoice.gr στις πηγές σου στο Google πάτα εδώ ↗

Ρεπορτάζ Ιωάννα Ηλιάδη

Πακτωλός χρημάτων ρέει στον Αυλώνα για την «Ίλη Ιππικού» με τον 76χρονο Ταξίαρχο που επανέφεραν ως διοικητή, προκειμένου να βγάλουν στην παρέλαση 10 άλογα στήνοντας ουσιαστικά μια παράσταση όπως ακριβώς έκανε και η χούντα.

Βαδίζοντας στα χνάρια της χούντας το ΓΕΕΘΑ, θέλησε να μεταφέρει στη σημερινή κοινωνία αυτούς τους εορτασμούς και έτσι θα παρελάσουν και πάλι την 25η Μαρτίου άλογα αλλά και στολές από όλες τις εποχές της «πολεμικής αρετής των Ελλήνων».

Σε αυτό το πλαίσιο υπάρχει διαρκής χρηματοδότηση προς τον Αυλώνα, για να προετοιμαστούν τα άλογα για την παρέλαση, να πεταλωθούν και να μεταφερθούν δέκα στο Σύνταγμα.

Διαφημιστικό banner της Real Finance για στεγαστικό δάνειο ενστόλων.

 

Βάλε το Armyvoice.gr στις πηγές σου στο Google πάτα εδώ ↗

Μάλιστα τα παρακολουθεί ιδιώτης κτηνίατρος και όχι κάποιος από τους κτηνιάτρους του Στρατού, με αμοιβή αρκετά τσουχτερή.

 

Παρέλαση 2023: Οι στρατιώτες στα ποντίκια

Την ίδια ώρα, οι στρατιώτες που θα παρελάσουν κοιμούνται κυριολεκτικά με τα ποντίκια στον Αυλώνα, όπως καταγγέλλουν με φωτογραφίες γονείς στρατιωτών που μεταφέρονται από τα νησιά στην Αθήνα για την παρέλαση.

Δείτε τι γράφουν στο Armyvoice.gr:

«Φεύγουν τα παιδιά μας να υπηρετήσουν με σεβασμό και αγάπη την πατρίδα και έρχονται αντιμέτωπα με αντίξοες συνθήκες. Σε ποιον να απευθυνθούμε όταν όλες οι πόρτες είναι κλειστές;

Επιλέχθηκαν από τη μοναδα τους για την στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα, ενώ υπηρετούν σε μοναδα σε νησί.

Δυο εβδομάδες θα μενουν σε στρατόπεδο στον Αυλωνα σε άθλιες συνθήκες μέσα στα ποντίκια. Οι κουβέρτες που τους έδωσαν έχουν ακαθαρσίες ποντικιών όπως βλέπετε στη φωτογραφια.

Όλοι αυτοί οι επισημοι στην εξέδρα που θα περιμένουν τον χαιρετισμό, θα άφηναν τα παιδιά τους να κοιμηθούν σε τέτοιες συνθήκες;

Ποιος είναι υπεύθυνος για αυτό το αίσχος;

Ποιος δίνει εντολές και διατάζει και φοβούνται όλοι να μιλήσουν για να μην τιμωρηθούν;
Ποιος θα υπερασπιστεί αυτούς τους ανθρώπους;»

Παρέλαση 2023: Λεφτά για 10 άλογα - Οι στρατιώτες στα ποντίκια
Παρέλαση 2023: Λεφτά για 10 άλογα – Οι στρατιώτες στα ποντίκια

Θα δώσει κάποιος πειστικές απαντήσεις στους γονείς γιατί προσέχουν τα άλογα περισσότερο από τους στρατιώτες;

 

Συντάκτης Ιωάννα Ηλιάδη

Η Ιωάννα Ηλιάδη είναι δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ. Ιδρύτρια του Armyvoice.gr, διαπιστευμένη στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας από το 1991, με εξειδίκευση σε θέματα άμυνας, στρατιωτικού προσωπικού και δημόσιας ιστορίας.

Προτάσεις