Ο Καμμένος επέστρεψε από το Ομάν και συγκαλεί την Κ.Ο. των ΑΝΕΛ σήμερα προκειμένου να συζητήσουν την πορεία τους στην κυβέρνηση.

Επέστρεψε από το ολιγοήμερο ταξίδι του στο Ομάν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και σήμερα έχει ζητήση τη σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Εκτελεστικής Επιτροπής των Ανεξάρτητων Ελλήνων ΑΝΕΛ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος «με απόφαση του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου συγκαλείται την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019, στις 10:00, η Κοινοβουλευτική Ομάδα και στις 11:00 η Εκτελεστική Επιτροπή των Ανεξάρτητων Ελλήνων στα γραφεία του Κινήματος στη Βουλή».

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του Newsit.gr η επίσκεψη της Μέρκελ έφερε… ανακωχή.

Τσίπρας και Καμμένος ετοιμάζονται για το κρίσιμο τετ α τετ της Παρασκευής.

Το χθεσινοβραδινό τηλεφώνημα του πρωθυπουργού στον Πάνο Καμμένο φαίνεται ότι τουλάχιστον για την ώρα λειτούργησε κατευναστικά καθώς ο υπουργός Άμυνας αποφάσισε να αναβάλει την συνέντευξη του στο STAR για την ερχόμενη Παρασκευή.

Μετά δηλαδή την αποχώρηση της Άνγκελα Μέρκελ από την Ελλάδα και το ραντεβού του με τον πρωθυπουργό.

Έτσι η σημερινή συνεδρίαση των στελεχών των ΑΝΕΛ αναμένεται να έχει περιορισμένο ενδιαφέρον αφού από το ραντεβού της Παρασκευής θα εξαρτηθούν πολλά.

Ακόμα και το πώς θα διαχειριστεί το πολιτικό διαζύγιο από την κυβέρνηση στη συνέχεια ο Πάνος Καμμένος.

Ο κυβερνητικός εταίρος του πρωθυπουργού αναμένεται την ερχόμενη Παρασκευή να διεκδικήσει μέσα από μια συνολική συμφωνία με τον Αλέξη Τσίπρα τις διεξόδους που αναζητά όλο το τελευταίο διάστημα ώστε να βγει όσο το δυνατόν λιγότερο λαβωμένος από αυτή την διαδικασία.

Κατ αρχήν το ζητούμενο για τον Πάνο Καμμένο είναι να μην εμφανιστεί στην κοινή γνώμη ότι έχει χάσει την στήριξη της κοινοβουλευτικής του ομάδας αλλά και των ανθρώπων που επέλεξε για να εκπροσωπήσουν το κόμμα του στην κυβέρνηση.

Εάν δηλαδή αποχωρήσει από την κυβέρνηση μόνο ο ίδιος και η υφυπουργός Άμυνας Μαρία Κόλλια Τσαρουχά τότε προφανώς τα πράγματα θα είναι ιδιαίτερα δύσκολα για τον ίδιο.

Έτσι αυτό που αναμένεται είναι να ζητήσει από τον πρωθυπουργό την ερχόμενη Παρασκευή είναι η απόσυρση όλων των στελεχών από το κυβερνητικό σχήμα ανεξάρτητα με το εάν κάποιοι επιθυμούν να παραμείνουν στην κυβέρνηση ή όχι.

Για παράδειγμα η υφυπουργός Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη έχει δηλώσει ότι επιθυμεί να παραμείνει στην θέση της.

Το ίδιο ισχύει για τον υφυπουργό Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ, για την υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά αλλά και για τον υφυπουργό Ανάπτυξης Βασίλη Κόκκαλη.

Γρίφος παραμείνει η θέση που τηρεί στα πράγματα ο υφυπουργός Υποδομών Νίκος Μαυραγάνης.

Κάποιοι από αυτούς τους υπουργούς μάλιστα λέγεται ότι έχουν συμφωνήσει να ενταχθούν στον ΣΥΡΙΖΑ πριν τις επόμενες εκλογές καθώς πλέον βρίσκονται πιο κοντά στον Αλέξη Τσίπρα παρά στον υπουργό Άμυνας.