Τετάρτη, Ιουνίου 3, 2026
Αρχική ΑΜΥΝΑ

Ένωση Αποστράτων: Όταν η ΕΑΑΣ «ξέπλενε» τη Χρυσή Αυγή

Ένωση Αποστράτων εαασ Χρυσή Αυγή

Ένωση Αποστράτων: Όταν η ΕΑΑΣ «ξέπλενε» τη Χρυσή Αυγή, και βάδιζαν χέρι – χέρι με όσους σήμερα καταδικάστηκαν ως ναζιστική συμμορία

Στις 31 Οκτωβρίου του 2014 οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι της θεσμικής ένωσης αποστράτων του Στρατού Ξηράς περνούσαν το κατώφλι των γραφείων της Χρυσής Αυγής για να συναντηθούν επίσημα με τους σημερινούς καταδικασθέντες Ναζί.

Τα δύο μέρη συμφώνησαν για «κοινούς αγώνες» και «κοινά προγράμματα». Είναι χαρακτηριστικό πως η ΕΑΑΣ ανακοίνωσε επισήμως τη συνάντηση στις 5 Νοεμβρίου 2014.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτή, η συνάντηση διάρκεσε μία ώρα και εκ μέρους της Χρυσής Αυγής «παρευρέθηκαν ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης και μέλος της Επιτροπής Αμυνας και Εξωτερικών της Βουλής των Ελλήνων αντισυνταγματάρχης ε.α. κ. Πολύβιος Ζησιμόπουλος, οι ευρωβουλευτές αντιστράτηγοι ε.α. κ.κ. Γεώργιος Επιτήδειος και Ελευθέριος Συναδινός, και ο διευθυντής Προσωπικού του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσής Αυγής κ. Δημήτριος Βλαχόπουλος».

Παρά το γεγονός ότι ο εναγκαλισμός της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού με το ναζιστικό μόρφωμα προκάλεσε αντιδράσεις, εν τούτοις, διαχρονικά τα ΔΣ της ΕΑΑΣ συμπορεύονται με τους εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής, προσφέροντά τους άλλοθι και εκλογικό κοινό από τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Armyvoice στο Google News
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ Το Armyvoice στο Google News
Ακολουθήστε

Αντί να πρωτοστατούν στην οικοδόμηση του δημοκρατικού πολιτεύματος οδηγούν τους απόστρατους προς τα ναζιστικά μορφώματα.

Από τις πλέον χαρακτηριστικές περιπτώσεις είναι πως η Χρυσή Αυγή πρωταγωνιστούσε κάθε χρόνο στις εκδηλώσεις μίσους της Ένωσης Αποστράτων στο Γράμμο και το Βίτσι. Ακόμα και φέτος που η κυβέρνηση έκλεισε την πόρτα της συμμετοχής πολιτικών σε αυτές τις εκδηλώσεις, η ΕΑΑΣ έδωσε χώρο στην Χρυσή Αυγή να κάνει τη δική της φιέστα στο Βίτσι.

Διαφημιστικό banner της Real Finance για στεγαστικό δάνειο ενστόλων.

Χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

Την Κυριακή 26 Αυγούστου 2018, στον Γράμμο στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ) Ιωαννίνων παρέστη ο τότε  βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς, και ο τότε  βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης .

Την Κυριακή 27 Αυγούστου 2017 στον Γράμμο το παρόν στην εκδήλωση της ΕΑΑΣ έδωσε ο τότε βουλευτής Μπαρμπαρούσης

Την Κυριακή 28 Αυγούστου 2016 στον Γράμμο παρέστησαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Αιτωλοακαρνανίας Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης και Χρήστος Παππάς και ο ευρωβουλευτής-αντιστράτηγος ε.α. Γεώργιος Επιτήδειος.

Δεν ήταν όμως μόνο ο Γράμμος. Η ΕΑΑΣ φροντίζει να στέλνει εκπροσώπους της σε όλες τις εκδηλώσεις που πρωταγωνιστεί η Χρυσή Αυγή, οι οποίες φυσικά όπως και η εκδήλωση στο Γράμμο και το Βίτσι δεν είναι αναγνωρισμένες από την επίσημη πολιτεία.

Έτσι λοιπόν η ΕΑΑΣ ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου ουσιαστικά νομιμοποιεί τα ναζιστικά αυτά μορφώματα με την παρουσία των εκπροσώπων της.

Την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016  ΕΑΑΣ και Χρυσή Αυγή μαζί τίμησαν τα Δεκεμβριανά στον  στρατώνα του Συντάγματος Χωροφυλακής Μακρυγιάννη.

Παρόντες ήταν και οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος και ο ευρωβουλευτής στρατηγός ε.α. Ελευθέριος Συναδινός.
Σύντομο χαιρετισμό απεύθυνε και ο υποστράτηγος ε.α Ευάγγελος Δανιάς, πρόεδρος της ΕΑΑΣ Αθηνών.

Την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017 στην ανάλογη εκδήλωση το παρόν έδωσε ο Πρόεδρος της ΕΑΑΣ Βασίλης Ροζής.

Μένει να δούμε εάν θα συνεχίσει την «παράδοση» και νέος πρόεδρος της ΕΑΑΣ αντιστράτηγος Σταύρος Κουτρής. 

Είναι πάντως χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ενώ έβγαλαν ανακοίνωση ενάντια σε δικαστική απόφαση για βοσκό στον Έβρο, και για τον πόλεμο σε Αρμενία – Αζερμπαϊτζάν, δεν έχουν βγάλει ούτε μια ανακοίνωση «για τα μάτια του κόσμου» για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, με ο,τι αυτό κι αν σημαίνει….

Προτάσεις