ΥΕΘΑ: Η συμφωνία με την Elbit για την Καλαμάτα φέρνει μόνο οφέλη στην τοπική κοινωνία και την οικονομία, είπε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος

Τη βεβαιότητα ότι το Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης Πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας στο αεροδρόμιο της 120 ΠΕΑ στην Καλαμάτα, που θα δημιουργηθεί με τη διακρατική συμφωνία Ελλάδας – Ισραήλ, θα έχει οφέλη για την τοπική οικονομία και κοινωνία, πέρα από αυτά για την Πολεμική Αεροπορία της πατρίδας μας, εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, στη Διεθνή Εκθεση Αμυνας και Ασφάλειας “DEFEA 2021”, στο εκθεσιακό κέντρο “Metropolitan Expo” στα Σπάτα.

Ο υπουργός εξέφρασε τη συγκεκριμένη άποψη κατά την παρουσίαση του επενδυτικού σχεδίου της ισραηλινής εταιρείας Elbit Systems Ltd για το Διεθνές Κέντρο Πτήσεων της Καλαμάτας, που πραγματοποιήθηκε στο περίπτερο της εταιρείας.

Επίσης παρατήρησε ότι είναι μια μεγάλη επένδυση στα επίγεια και στα εναέρια μέσα εκπαίδευσης της Πολεμικής μας Αεροπορίας κι επεσήμανε πως είναι ό,τι καλύτερο και υπερσύγχρονο στην εκπαίδευση των ιπταμένων.

Συνεχάρη την Elbit, εξέφρασε τη σιγουριά ότι η 120 ΠΕΑ θα εξελιχθεί σε διεθνές κέντρο εκπαίδευσης όχι μόνο των Ελλήνων και Ισραηλινών πιλότων, αλλά και πιλότων άλλων χωρών και πως η Καλαμάτα θα μετατραπεί σε πόλο έλξης.

Στην παρουσίαση που έγινε με βίντεο, παρέστησαν εκπρόσωπος του υπουργείου Αμυνας του Ισραήλ (χαιρέτισε τη διακρατική συνεργασία και τη δημιουργία του Διεθνούς Κέντρου Εκπαίδευσης), ο Ισραηλινός πρέσβης στην Αθήνα, ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Elbit Ραν Κριλ και άλλα στελέχη της εταιρείας, ο βουλευτής Μεσσηνίας της Ν.Δ. Περικλής Μαντάς, και ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, οι οποίοι δήλωσαν ότι η αναβάθμιση του πολεμικού αεροδρομίου θα επηρεάσει θετικά και την προοπτική εκσυγχρονισμού του πολιτικού αεροδρομίου της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Παρών επίσης ήταν και ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Δημόκριτος Ζερβάκης, ο οποίος επίσης απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό και δήλωσε εντυπωσιασμένος από το περίπτερο της Elbit.