Διαφήμιση
Home ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΒΟΕΑ: Ερώτηση του ΣΟΕΔ στη Βουλή από τον Μεϊκόπουλο του ΣΥΡΙΖΑ

ΒΟΕΑ: Ερώτηση του ΣΟΕΔ στη Βουλή από τον Μεϊκόπουλο του ΣΥΡΙΖΑ

ΒΟΕΑ: Στη Βουλή από τον Αλ. Μεϊκόπουλο του ΣΥΡΙΖΑ ερώτηση του ΣΟΕΔ για τα προβλήματα στη χορήγηση του βοηθήματος στα τέκνα στρατιωτικών

Η γραπτή ενημέρωση που έκανε το Σωματείο Οικογενειών Ενόπλων Δυνάμεων ΣΟΕΔ σε όλους τους βουλευτές, είχε ως αποτέλεσμα να κατατεθούν ερωτήσεις στην Βουλή. Η μια όμως μπλέχτηκε σε διάφορα επικοινωνιακά παιχνίδια του βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Μαραβέγια, με αποτέλεσμα ο ίδιος να την αποσύρει, κάνοντας την ίδια ώρα δηλώσεις ότι περιμένει δήθεν απάντηση από τον υπουργό.

Τώρα έρχεται ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ να σηκώσει το θέμα και να απαιτήσει απαντήσεις από το υπουργείο, σε όφελος των στρατιωτικών. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, αφού ενημερώθηκε γραπτά από το ΣΟΕΔ από την 1η Ιουνίου, κατέθεσε ερώτηση την οποία συνυπογράφει και ο τομεάρχης άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας και απαιτεί το ΒΟΕΑ να χορηγείται άμεσα και στο σύνολό του στα στελέχη των Ένοπλων Δυνάμεων με τρόπο δίκαιο και αναλογικό.

Διαφήμιση

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

Ερώτηση κατέθεσε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας για τα προβλήματα στη χορήγηση του Βοηθήματος Οικογενειακής & Επαγγελματικής Αυτοτέλειας (ΒΟΕΑ) τέκνων στρατιωτικών κατόπιν έγγραφων που έλαβε από το Σωματείο Οικογενειών Ενόπλων Δυνάμεων στη 01.06.2021 και σχετική ενημέρωση που είχε κατά τη συνάντησή του με αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Βόλου – Μαγνησίας .

Την Ερώτηση συνυπέγραψε και ο Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θοδωρής Δρίτσας.

Όπως αναφέρεται στην Ερώτηση, τα τελευταία χρόνια εκτός από την καθυστέρηση στην ικανοποίηση των αιτήσεων των βοηθημάτων, παρατηρείται πως δε χορηγείται το σύνολο του δικαιούμενου βοηθήματος, αλλά μέρος μόνο του ποσού, καθώς παρά την αναδρομική ισχύ από 1.1.2017 του νέου ειδικού μισθολογίου για τους υπηρετούντες στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας δεν έχουν προσαρμοστεί τα δικαιούμενα μερίσματα στα κλιμάκια του νέου μισθολογίου.

Το ισχύον ειδικό μισθολόγιο προβλέπει μισθολογικό κλιμάκιο αντί μισθολογικού βαθμού με αποτέλεσμα, ελλείψει σχετικής νομοθετικής/κανονιστικής ρύθμισης, να μην είναι δυνατός ο υπολογισμός του μερίσματος, και κατ΄ επέκταση του δικαιούμενου ποσού του ΒΟΕΑ, και τα παιδιά των μετόχων και μερισματούχων να λαμβάνουν έναντι και προκαταβολικά μέρος αυτού υπολογιζόμενο με το προηγούμενο μισθολόγιο.

Σε πρόσφατη απάντηση που έδωσε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας σε κοινοβουλευτικές Ερωτήσεις γνωστοποίησε ότι η επιτροπή που συγκροτήθηκε ήδη ολοκλήρωσε το έργο της και επεξεργάζεται σχέδιο νομοθετικής ρύθμισης με το οποίο καθορίζεται ο νέος αριθμός μεριδίων των μερισματούχων του Μετοχικού Ταμείου Στρατού και με στόχο να εναρμονισθεί με τις νέες μισθολογικές διατάξεις του ν. 4472/2017 με βάση τις οποίες υπολογίζεται το ύψος του χορηγούμενου ΒΟΕΑ.

Ο Αλ. Μεϊκόπουλος ζήτησε από τον αρμόδιο Υπουργό να παρέμβει ώστε το Βοήθημα Οικογενειακής & Επαγγελματικής Αυτοτέλειας να χορηγείται άμεσα και στο σύνολό του στα στελέχη των Ένοπλων Δυνάμεων με τρόπο δίκαιο και αναλογικό, ενώ ρώτησε ποιο είναι το πόρισμα της επιτροπής που συγκροτήθηκε και αν υφίσταται μελέτη και σχέδιο για την στήριξη των Μετοχικών Ταμείων Στρατού – Αεροπορίας – Ναυτικού.

 

Διαφήμιση