Οικογένειες Στρατιωτικών: Ο πρόεδρος του ΣΟΕΔ στο Armyvoice – Μιλάει για την ίδρυση του νέου σωματείου και ποιες ανάγκες καλύπτει

Η ιδέα της ίδρυσης ενός σωματείου Οικογενειών Στρατιωτικών ξεκίνησε από τον Θεσσαλικό κάμπο και σήμερα εξαπλώνεται σε όλη την Ελλάδα.

Ο Δημήτρης Κοντούρης, πρόεδρος του νεοσύστατου σωματείου, μιλάει στο Armyvoice.gr για τους στόχους που θέτει και τα βήματα που κάνουν, τις επαφές με τους πολιτικούς και με την κοινωνία.

«Θέλουμε να φύγουμε από το περιχαράκωμα των Ενόπλων Δυνάμεων και να στραφούμε προς τους κοινωνικούς φορείς», λέει χαρακτηριστικά και απαριθμεί τις δράσεις του σωματείου για ενδυνάμωση των σχέσεων με την κοινωνία.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι σχέσεις με τον σύλλογο «Φλόγα» για τα παιδιά με νεοπλασία, όπου και αφηγείται μια συγκινητική ιστορία.

Ως πολίτες έχουμε κάθε δικαίωμα να απευθυνόμαστε για επίλυση των προβλημάτων μας στους βουλευτές, όπως κάθε Έλληνας, υπογραμμίζει χαρακτηριστικά απαντώντας για τις συναντήσεις τους με πολιτικούς.

Τέλος προαναγγέλλει από τον Σεπτέμβριο νέες δράσεις μεταξύ των οποίων και κατάθεση προτάσεων και προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Τέλος απαντάει σε ερωτήματα σχετικά με τις διαφορές του αστικού σωματείου με τον συνδικαλισμό.

Ακούστε ολόκληρη την ενδιαφέρουσα συνέντευξη