Φρεγάτες: Δεύτερη «απόβαση» του Βρετανού υπουργού εξοπλισμών στην Αθήνα σε μικρό διάστημα, με αφορμή την έκθεση DEFEA 2021

O Bρετανός Υπουργός Αμυντικών Εξοπλισμών Jeremy Quin θα βρίσκεται στην Αθήνα, την Τρίτη 13 και την Τετάρτη 14 Ιουλίου για σειρά επαφών με κυβερνητικούς αξιωματούχους, στελέχη της αμυντικής βιομηχανίας και εταιρίες στο πλαίσιο της παρουσίασης της βρετανικής πρότασης για τέσσερις φρεγάτες Babcock Arrowhead 140, τον εκσυγχρονισμό των φρεγατών κλάσης Ύδρα και την ενδιάμεση λύση για το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό.

Την Τετάρτη 14 Ιουλίου, ο κ. Jeremy Quin θα βρεθεί και στη Διεθνή Έκθεση Άμυνας & Ασφάλειας DEFEA όπου θα περιηγηθεί στα περίπτερα των βρετανικών συμμετεχόντων.

Πρόκειται για την δεύτερη επίσκεψη του Βρετανού Υπουργού σε διάστημα μερικών εβδομάδων καθώς οι διαβουλεύσεις για το εξοπλιστικό πρόγραμμα του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού συνεχίζονται.

Πέραν των εξαιρετικών δυνατοτήτων των Arrowhead 140, οι οποίες αποτελούν επιλογή και του Βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού, η συνολική βρετανική πρόταση παρουσιάζει σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Φρεγάτες: «Απόβαση» του Βρετανού υπουργού εξοπλισμών στην Αθήνα
Φρεγάτες: «Απόβαση» του Βρετανού υπουργού εξοπλισμών στην Αθήνα

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Babcock δεσμεύεται να στηρίξει την ελληνική βιομηχανία για τη ναυπήγηση και τον εξοπλισμό των φρεγατών στην Ελλάδα, στηρίζοντας έτσι και την αναζωογόνηση της εγχώριας εφοδιαστικής αλυσίδας, τον εκσυγχρονισμό υποδομών και εγκαταστάσεων, την περαιτέρω εξειδίκευση και αύξηση του εργατικού δυναμικού και τη μεταφορά τεχνογνωσίας.

Η Babcock έχει ήδη επαφές και με επιχειρήσεις στην Ελλάδα οι οποίες ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στην εγχώρια αλυσίδα εφοδιασμού σε συνέχεια μιας σχετικής διαδικτυακής συνάντησης υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Εξοπλισμών του Ελληνικού Υπουργείου Εθνικής Άμυνας αλλά και προγενέστερων επαφών μεταξύ Ελλήνων και Βρετανών κρατικών αξιωματούχων, στελεχών της Babcock και αξιωματικών του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού καθώς επίσης και επισκέψεων στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και Ελευσίνας.