Διαφήμιση
Home ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ένοπλες Δυνάμεις: Νέο σύστημα αξιολόγησης & προαγωγών φέρνει ο ΥΕΘΑ

Ένοπλες Δυνάμεις: Νέο σύστημα αξιολόγησης & προαγωγών φέρνει ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος, σύμφωνα με δηλώσεις του

Την πραγωγή της «αριστείας» όπως την αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση σκοπεύει να εφαρμόσει και τις Ένοπλες Δυνάμεις ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, σύμφωνα με άρθρο του στο Newsbomb.

Χωρίς να έχει προηγηθεί κάποιας μορφής διαλόγου με τους ενδιαφερόμενους, ο κ. Παναγιωτόπουλος ανακοίνωσε «ένα αντικειμενικό σταθερό πλαίσιο σταδιοδρομικής εξελίξεως κι ένα σύστημα αξιολογήσεως των στελεχών, ώστε να εξασφαλίζεται με τον πιο αξιοκρατικό τρόπο η ιεραρχική εξέλιξή τους».

Διαφήμιση

Μάλιστα έκανε λόγο για θεσμοθέτηση, γεγονός που σημαίνει πως ετοιμάζει να φέρει στην Βουλή κάποιο σχετικό νόμο. Μάλιστα αυτή η κίνηση είναι μια από τις πέντε προτεραιότητες της υπουργείας του, όπως ο ίδιος τις οριοθετεί, λέγοντας:

«Μεταρρυθμίζουμε ένα ξεπερασμένο μοντέλο διοικήσεως αποβλέποντας σε αύξηση της διαθεσιμότητας σε έμψυχο δυναμικό. Αφ’ ενός ενισχύουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις με το αναγκαίο στρατιωτικό προσωπικό, ενώ αφ’ ετέρου θεσμοθετούμε ένα αντικειμενικό σταθερό πλαίσιο σταδιοδρομικής εξελίξεως κι ένα σύστημα αξιολογήσεως των στελεχών, ώστε να εξασφαλίζεταιμε τον πιο αξιοκρατικό τρόπο η ιεραρχική εξέλιξή τους», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Πάντως μέχρι σήμερα, δυο χρόνια αυτής της κυβέρνησης, ο υπουργός δεν έχει φέρει για νομοθέτηση κάτι που να επιλύει τα προβλήματα των στελεχών και μάλλον δεν δείχνει πρόθεση να το κάνει.

Υπενθυμίζεται ότι στην αρχή της θητείας του και ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, είχε θέσει θέμα δημιουργίας Σώματος Υπαξιωματικών, το οποίο προκάλεσε τσουνάμι αντιδράσεων και μέχρι σήμερα δεν το έχει απαναφέρει στη δημοσιότητα.

Διαφήμιση