Ομολογία μελών ΠΟΜΕΝΣ στο ΣΓ ΥΕΘΑ: Παρακολουθούμε στρατιωτικούς  στο Facebook – Έξι νέες διώξεις κατά δυο στρατιωτικών κρίθηκαν αβάσιμες

Ούτε μια ούτε δυο, αλλά έξι διώξεις από στελέχη της ΠΟΜΕΝΣ που υπηρετούν στο στρατιωτικό γραφείο του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου, τέθηκαν στο αρχείο ως αβάσιμες από τη στρατιωτική δικαιοσύνη.

Το ενδιαφέρον σε αυτές είναι η εμμονή των μελών της ΠΟΜΕΝΣ να διώκουν συναδέλφους τους ενώ υποστηρίζουν ότι αυτό γίνεται κατά τη διάρκεια της άσκησης των καθηκόντων τους στο ΣΓ ΥΕΘΑ.

Η αποκάλυψη της υπόθεσης έγινε από τον πρόεδρος της ΠΟΕΣ Ανέστη Τσουκαράκη, ο οποίος παρουσίασε σχετικά έγγραφα, στα οποία έχει επισημάνει την επίμαχη παραδοχή.

Ομολογία μελών ΠΟΜΕΝΣ στο ΣΓ ΥΕΘΑ: Παρακολουθούμε στρατιωτικούς
Ομολογία μελών ΠΟΜΕΝΣ στο ΣΓ ΥΕΘΑ: Παρακολουθούμε στρατιωτικούς

Ας μας πει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος ποιος είναι ο ρόλος των συνδικαλιστών που υπηρετούν με δική του υπογραφή στο στρατιωτικό του γραφείο.

Τι καθήκοντα τους έχει αναθέσει; Είναι τα καθήκοντα που καταθέτουν οι ίδιοι ένορκα στις καταγγελίες τους προς τον στρατιωτικό εισαγγελέα;

Θα περιμένουμε απάντηση, καθώς το θέμα πλέον είναι εξαιρετικά σοβαρό..

Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΣ σχολιάζοντας το θέμα αναφέρει:

Ούτε 1, ούτε 2, αλλά 6 καταγγελίες τριών (3) στρατιωτικών συνδικαλιστών, που υπηρετούν στο ΣΓ ΥΕΘΑ, ασκώντας, όπως οι ίδιοι αναφέρουν, τα καθήκοντά τους, ζητούν την ποινική δίωξη δύο (2) άλλων στρατιωτικών που υπηρετούν σε Μονάδες της ΠΑ, οι οποίοι, ως στρατιωτικοί συνδικαλιστές και αυτοί, είχαν το θάρρος να αναδείξουν προβλήματα στρατιωτικών. Όλες μπήκαν στο αρχείο.

Ένα μπράβο στους δύο καταγγελλόμενους στρατιωτικούς συνδικαλιστές είναι το ελάχιστο που μπορώ να πω. Συνεχίστε έτσι και μην κάνετε πίσω. Τέτοια περιστατικά θα δείτε πολλά στη συνδκαλιστική σας πορεία.

Συνεχίστε να αναδεικνύετε προβλήματα και να τα επιλύετε με όποιο τρόπο και μέσο μπορείτε. Οι συνάδελφοι στρατιωτικοί σας οφείλουν πολλά για ό,τι έχετε πράξει μέχρο τώρα και κάποια στιγμή θα το μάθουν.

Στους καταγγέλλοντες, το μόνο που μπορώ να πω για άλλη μια φορά είναι: “Σταματήστε τις μηνύσεις, τις καταγγελίες και τις αγωγές. Με καταγγελίες σε βάρος συναδέλφων σας στρατιωτικών συνδικαλιστών δεν μπορεί να υπάρξει συνδικαλισμός.

Να θίγεστε ως Αξιωματικοί από τα προβλήματα των στρατιωτικών που δεν μπορούν να επιλυθούν και όχι από στρατιωτικούς συνδικαλιστές που τα αναδεικνύουν …”.

Και μετά αναρωτιόμαστε: “Τί έχουν τα έρμα και ψοφάνε;”