Μετάλλαξη ΔΕΛΤΑ: Μπορεί να γεμίσουμε σε ελάχιστο χρόνο, υποστηρίζει ο o καθηγητής μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος

«Το προβληματικό είναι η αύξηση της μετάλλαξης «Δέλτα», η οποία φαίνεται πολύ μεταδοτική και υπάρχει μεγάλος φόβος για μία ενδεχόμενη έκρηξή της», επεσήμανε ο κ. Βατόπουλος, εφιστώντας την προσοχή για το ενδεχόμενο ενός νέου κύματος της εν λόγω μετάλλαξης.

Αυτό είπε μεταξύ άλλων στο Newsbomb.gr o καθηγητής μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος. Όσον αφορά την «σύσταση» της μετάλλαξης «Δέλτα», ο ίδιος τόνισε πως «δεν είναι εύκολο να ξεχωρίσει κάποιος που έχει τον ιό εάν πρόκειται για μετάλλαξη ή οχι, χρειάζεται μία μεγάλη διαδικασία ιχνηλάτησης για να γίνει αυτό».

«Προς το παρόν ο ενδεχόμενος φόβος που μπορεί να προκύψει δεν αντανακλάται στα κρούσματα», υπογράμμισε μεταξύ άλλων, ενώ συνέχισε λέγοντας πως «χρειάζεται προσοχή, καθώς μπορεί να ξυπνήσουμε αύριο και να έχουμε ”γεμίσει” με την συγκεκριμένη μετάλλαξη. Εάν συμβεί κάτι τέτοιο θα γίνει μέσα σε ελάχιστο χρόνο».

Μετάλλαξη ΔΕΛΤΑ - Βατόπουλος: Μπορεί να γεμίσουμε σε ελάχιστο χρόνο
Μετάλλαξη ΔΕΛΤΑ – Βατόπουλος: Μπορεί να γεμίσουμε σε ελάχιστο χρόνο

Αναφορικά με την χρησιμότητα του εμβολιασμού στην μετάλλαξη «Δέλτα» και στο κατά πόσο το εμβόλιο προστατεύει από αυτή, υπογράμμισε πως «ακόμη δεν μπορούμε να πούμε εάν είναι ανθεκτική στα εμβόλια, δεν έχουμε κάτι συγκεκριμένο στα χέρια μας.

Ωστόσο υπάρχει η προτροπή να εμβολιαστούμε όλοι ούτως ώστε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο προστατευμένοι».