Η Εθνική Φρουρά υιοθετεί τον Μπρούνο, το αδέσποτο που κακοποιήθηκε – Το βίντεο ντοκουμέντο  προκάλεσε σοκ σε όλη την Κύπρο

Βρέθηκαν τα πρόσωπα, βρέθηκε ο τρόπος και υπεράνω όλων υπερίσχυσε η συγκίνηση για τον αδέσποτο Μπρούνο. Έτσι, το σκυλί που προκάλεσε συγκίνηση ανά το παγκύπριο, με οδηγίες του υπουργείου Άμυνας και του Γενικού Επιτελείου της Εθνικής Φρουράς, υιοθετηθεί από μονάδα της Εθνικής Φρουράς, όπου δέκα και πλέον στρατιωτικοί που υπηρετούν εκεί, θα έχουν την ευθύνη του και θα τον φροντίζουν.

Υπό καθεστώς που θα διασφαλίζει ότι ενόσω θα ζει, ποτέ ξανά ο Μπρούνο δεν θα ξαναβρεθεί να είναι αδέσποτος και ταλαιπωρημένος.

Η Εθνική Φρουρά υιοθετεί τον Μπρούνο
Η Εθνική Φρουρά υιοθετεί τον Μπρούνο

Σύμφωνα με αρμόδια πηγή, στη συγκεκριμένη μονάδα της Ε.Φ. έχουν ήδη ετοιμάσει και το σπιτάκι του Μπρούνο και αναμένουν με ανυπομονησία πότε θα τον έχουν κοντά τους.

Εξάλλου, όπως βεβαιώνουν οι στρατιώτες στο Κάβο Γκρέκο, για πέντε και πλέον χρόνια ο σκύλος παρακολουθούσε ασκήσεις ξηράς και θαλάσσης και άλλες δραστηριότητες των ΛΟΚ.

Αυτεπάγγελτη έρευνα γύρω από την υπόθεση του κακοποιημένου σκυλιού έξω από μονάδα της Εθνικής Φρουράς στο Κάβο Γκρέκο, διεξάγει η Αστυνομία ενώ η κοινή γνώμη συγκλονισμένη ζητεί παραδειγματική τιμωρία των ενόχων.

Σύμφωνα με όσα προκύπτουν μέχρι στιγμής, ο «γέρο – Μπρούνο» ήταν ο πιστός φίλος, ο στρατιώτης της ολοήμερης βάρδιας και ο φύλακας των στρατιωτών σε αυτή την απόμακρη από κόσμο περιοχή. Κάποιοι στρατιώτες φρόντιζαν για το φαγητό και το νερό του, ώστε να μπορεί να επιβιώνει.

Η Εθνική Φρουρά υιοθετεί τον Μπρούνο
Η Εθνική Φρουρά υιοθετεί τον Μπρούνο

Όμως κάποιοι γεωργοί και άλλοι κρατικοί λειτουργοί στο Εθνικό Πάρκο του Κάβο Γκρέκο, θεωρούσαν τον αδέσποτο Μπρούνο πρόβλημα και παραφωνία. Προσπαθούσαν να τον διώξουν από την περιοχή και τον αγρίευαν με διάφορες πράξεις, τρομοκρατώντας τον.

Κάποιοι από αυτούς, την περασμένη Τρίτη έδεσαν πρόχειρα τον Μπρούνο έξω από το στρατόπεδο στο Κάβο Γκρέκο για να τον παραδώσουν στην αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου Αγίας Νάπας, προκειμένου να φιλοξενηθεί στο Καταφύγιο του Δήμου.

Στο μεταξύ, καταθέσεις από εθνοφρουρούς που υπηρετούν στο στρατόπεδο των ΛΟΚ στο Κάβο Γκρέκο, τον κυβερνητικό κτηνίατρο που εξέτασε τον Μπρούνο μετά που παραλήφθηκε από το Δήμο Αγίας Νάπας, τους δυο υπαλλήλους του Δήμου που εμπλέκονται στην υπόθεση, αλλά και από άλλα πρόσωπα θα περιλαμβάνει ο φάκελος που θα ετοιμάσει η Αστυνομική Διεύθυνση Αμμοχώστου σε σχέση με την υπόθεση του κακοποιημένου ζώου.

Ήδη, το ανακριτικό έργο έχει διευκρινίσει κάποιες βασικές περιμέτρους της υπόθεσης, ως προς το ποιος ζήτησε τελικά από τον Δήμο της Αγίας Νάπας να μαζέψει το σκυλί από το Κάβο Γκρέκο, αλλά και γιατί φαίνεται να ενοχλούνταν κάποιοι από την παρουσία του στην περιοχή.