Μισθολόγιο Ενστόλων - Μήνυμα ΠΟΕΣ στους στρατιωτικούς για το ΣτΕ: Απορρίφθηκε η προσφυγή της ΠΟΜΕΝΣ και των ενστόλων - όχι της ΠΟΕΣ

Όλες και όλοι μας γίναμε κοινωνοί δημοσιευμάτων της 5ης Μαρτίου 2021, σύμφωνα με τα οποία δημοσιεύθηκαν αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) αναφορικά με το νέο, ισχύον από 01.1.2017, ειδικό μισθολόγιο των υπηρετούντων στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας,

με τις οποίες απορρίφθηκαν ως απαράδεκτες σχετικές αιτήσεις ακυρώσεως σωματείων και φυσικών προσώπων, προεχόντως αστυνομικών, δηλαδή

  • η «Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων» (Π.Ο.Σ.Υ.Φ.Υ.),
  • η «Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.Α.Σ.Υ.)»,
  • η «Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Αστυνομίας (Π.Ο.ΑΞΙ.Α.)»,
  • το «Σωματείο Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής 2000»,
  • η «Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.)»
  • και συνολικά 417 αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., απόφοιτοι του Τμήματος Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Ανθυπαστυνόμων (Τ.Ε.Μ.Α.).

Το ανώτατο ακυρωτικό Δικαστήριο έκρινε ότι οι αιτήσεις ακυρώσεως των ως άνω κακώς εστράφησαν κατά της Πράξης του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, με την οποία δίνονταν οδηγίες για την εφαρμογή του νέου ν. 4472/2017, δεδομένου ότι η σχετική πράξη θεωρήθηκε ως απλή εγκύκλιος. (σσ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: ΣτΕ: «Απαράδεκτη» η προσφυγή ΠΟΜΕΝΣ για το μισθολόγιο - Τι συνέβη)

Μισθολόγιο Ενστόλων: Μήνυμα ΠΟΕΣ στους στρατιωτικούς για το ΣτΕ
Μισθολόγιο Ενστόλων: Μήνυμα ΠΟΕΣ στους στρατιωτικούς για το ΣτΕ

Τονίζεται ότι οι ανωτέρω αποφάσεις δεν αφορούν την αίτηση ακυρώσεως που έχει ασκήσει η Ομοσπονδία μας και η οποία εκδικάστηκε την ίδια ημεροχρονολογία (10.1.2020) με τις ανωτέρω αιτήσεις, δεδομένου ότι – θεωρώντας πιθανή την ανωτέρω εξέλιξη - η αίτησή μας στράφηκε κατά άλλης πράξης της Διοίκησης, η εξέταση της οποίας προϋποθέτει κρίση επί της συνταγματικότητας ή μη των ρυθμίσεων του νέου μισθολογίου και η απόφασή της (της Ολομέλειας) αναμένεται.

Επομένως, μόνο μετά την έκδοση απόφασης ΚΑΙ επί της δικής μας αιτήσεως θα είναι σαφής η κρίση της Ολομέλειας του ΣτΕ.

Για να μην χάνετε τις εξελίξεις για τα θέματα του στρατιωτικού προσωπικού μπορείτε από το κινητό σας να εγγραφείτε στα google news κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ και αποθηκεύοντας το Armyvoice.gr στα αγαπημένα

Η Ομοσπονδία μας παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα ενημερώσει υπεύθυνα το σύνολο των στρατιωτικών για τα τελικά πορίσματα του ΣτΕ, καθώς και τυχόν ενέργειες στις οποίες θα χρειαστεί να προβεί με βάση το σκεπτικό και διατακτικό της απόφασης που αναμένεται, όπως άλλωστε πράττει μέχρι σήμερα, διεκδικώντας, ως θεσμική εκπρόσωπος εν ενεργεία στρατιωτικών.

Μισθολόγιο Ενστόλων: Μήνυμα ΠΟΕΣ στους στρατιωτικούς για το ΣτΕ
Μισθολόγιο Ενστόλων: Μήνυμα ΠΟΕΣ στους στρατιωτικούς για το ΣτΕ

Τα αποτελέσματα των ενεργειών της Ομοσπονδίας μας ήδη τα γνωρίζετε όλες και όλοι σας πολύ καλά. Τη 14η.12.2018, μετά από δύο (2) νικηφόρες αποφάσεις, πάλι της Ολομελείας του ΣτΕ, όλες και όλοι σας λάβατε σημαντικά ποσά από τα οφειλόμενα των αναδρομικών του αντισυνταγματικού μισθολογίου μας.

Μόνο η Π.Ο.Ε.Σ. διεκδίκησε και κέρδισε για όλες και όλους σας χωρίς καμια εξαίρεση. Η φωνή της Π.Ο.Ε.Σ., παρά τις απέλπιδες προσπάθειες κάποιων, δεν σήγισε. Παραμένει ισχυρή και με σωστά δικονομικά μέσα διεκδικεί για όλες και όλους σας.

Αγαπητές συναδέλφισσες και αγαπητοί συνάδελφοι.

Τίποτα ακόμη δεν έληξε για τις μισθολογικές διεκδικήσεις μας. Ακολουθείστε τη συντεταγμένη τακτική της Π.Ο.Ε.Σ., η οποία ευελπιστεί ότι για μια ακόμη φορά, χωρίς, τουλάχιστον αυτή τη φορά, παρελκυστική παρέμβαση τρίτων, θα κερδίσει και θα ανοίξει το δρόμο για νέες αξιώσεις.