Το ΥΠΕΘΑ δεν ενημέρωσε το ΥΠΕΞ για τους Τούρκους στον Έβρο, που μπήκαν στο Αινήσιο Δέλτα, σύμφωνα με καταγγελία Εθνοφύλακα

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν  έχει δώσει στοιχεία για την καταγγελθείσα εισβολή Τούρκων στον Έβρο, και πιο συγκεκριμένα στο Αινήσιο Δέλτα, στο υπουργείο Εξωτερικών.

Αυτό υποστήριξε χθες ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Αλέξανδρος Παπαϊωάνου, όταν ρωτήθηκε από διπλωματικούς συντάκτες. Πιο συγκεκριμένα ο κ. Παπαϊωάννου απάντησε: «Οσον αφορά το περιστατικό στον Εβρο, είδα κάποια δημοσιεύματα γι’ αυτό, δεν έχω όμως κάποια επίσημη ενημέρωση από τα αρμόδια υπουργεία γι’ αυτό, οπότε θα μου επιτρέψετε να μην το σχολιάσω καθόλου».

Το ερώτημα είναι γιατί το υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν ενημέρωσε το ΥΠΕΞ ώστε να προβεί στις ανάλογες διαμαρτυρίες, όταν υπάρχει επώνυμη καταγγελία από Εθνοφύλακα, ο οποίος μάλιστα δεν είναι καθόλου τυχαίος, καθώς πολλές φορές εμφανίζεται σε φωτογραφίες μαζί με τον ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδη Στεφανή από τις επισκέψεις του στον Έβρο.

Έβρος: Τούρκοι μπήκαν στο Αινήσιο Δέλτα Καταγγελία Εθνοφύλακα
Το ΥΠΕΘΑ δεν ενημέρωσε το ΥΠΕΞ για τους Τούρκους στον Έβρο

Κωφεύει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας στις καταγγελίες του Εθνοφύλακα; 

Να θυμίσουμε ότι ο κ. Θανάσης Καμηλάρης μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμο στον Έβρο.κατήγγειλε ότι πρόσφατα Έλληνας ψαράς πήγε με τη βάρκα του στον ποταμό Έβρο, με σκοπό να επισκευάσει  τα δίχτυα του που είχαν υποστεί ζημιά στις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες.

«Εκεί που μάζευαν τα δίχτυα, ξαφνικά ακούει τη μηχανή να δουλεύει και λέει σε έναν άλλον: Ρε συ αυτή η βάρκα η δικιά μας δεν είναι;». Δεν έδωσαν όμως σημασία και όταν τέλειωσαν τη δουλειά τους επέστρεψαν να φάνε και όντως έλειπε η βάρκα. «Πήγαν οι Τούρκοι από απέναντι, πήραν τη βάρκα και εξαφανίστηκαν». , υποστηρίζει ο κ. Καμηλάρης.

Επισημαίνει μάλιστα ότι όπως έγινε σήμερα γνωστό, η βάρκα βρίσκεται σε τουρκικό στρατιωτικό φυλάκιο, στην περιοχή των Φερών.

Ακούστε το ηχητικό με την καταγγελία ΕΔΩ