Θέμης Χειμάρας στο Armyvoice: Πρέπει να αυξηθεί ο μισθός των στρατιωτικών και να επανέλθει στα επίπεδα προ του Αυγούστου 2012

Συνέντευξη στην Ιωάννα Ηλιάδη

Η ένωση στρατιωτικών της Φθιώτιδας, ως πρωτοβάθμιο σωματείο της ΠΟΕΣ, συναντήθηκε πρόσφατα με τον βουλευτή Φθιώτιδας της ΝΔ Θέμη Χειμάρα και έθεσε θέματα που απασχολούν τους στρατιωτικούς, στο πλαίσιο της ενημέρωσης που κάνουν τα πρωτοβάθμια σωματεία σε τοπικούς φορείς.

Το Armyvoice.gr μίλησε με τον κ. Χειμάρα, ο οποίος επισημαίνει το δίκαιο των αιτημάτων και υποστηρίζει ότι ο μισθός των στρατιωτικών πρέπει να επανέλθει στα επίπεδα προ του Αυγούστου του 2012.

Προτείνει στην ουσία να καταργηθεί το μισθολόγιο που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2017 και το οποίο ακόμα δεν έχει εφαμροστεί πλήρως, τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και η κυβέρνηση της ΝΔ αρνούνται να εφαρμόσουν τις προβλέψεις του νόμου για τα νυχτερινά.

Θ. Χειμάρας στο Armyvoice: Πρέπει να αυξηθεί ο μισθός των στρατιωτικών
Θ. Χειμάρας στο Armyvoice: Πρέπει να αυξηθεί ο μισθός των στρατιωτικών

Την ίδια ώρα ο υπουργός εθνικής άμυνας, σε μια απάντηση έκπληξη χθες στην Βουλή, επιχειρηματολόγησε υπέρ του νομοσχεδίου ΣΥΡΙΖΑ για τις αποδοχές των πιλότων.

Ο κ. Χειμάρας μιλώντας στο Armyvoice.gr επισημαίνει ότι πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος του 2017 για την καταβολή της νυχτερινής αποζημίωσης στους στρατιωτικούς, οι οποίοι είναι οι μόνοι που δεν το λαμβάνουν, σε αντίθεση με τα σώματα ασφαλείας, και υποστηρίζει ότι υπάρχει συζήτηση με το υπουργείο οικονομικών.

Παράλληλα δηλώνει αναφανδόν υπέρ της πραγματικής στήριξης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

«Είναι μια μεγάλη συζήτηση. Αλλά είναι μια συζήτηση, η οποία στο τέλος της διαδρομής θα πρέπει να μας οδηγήσει όλους στο να ενισχύσουμε πραγματικά, να επαναφέρουμε το μισθολόγιο των Ενόπλων Δυνάμεων εκεί που βρισκόταν προ κρίσης και αυτό είναι ένα στοίχημα που πρέπει να το κερδίσουμε όλοι μαζί, όλες οι παρατάξεις του Κοινοβουλίου.

Θ. Χειμάρας στο Armyvoice: Πρέπει να αυξηθεί ο μισθός των στρατιωτικών
Θ. Χειμάρας στο Armyvoice: Πρέπει να αυξηθεί ο μισθός των στρατιωτικών

Η αύξηση των αποδοχών των στελεχών, διασφαλίζει την αξιοπρέπεια και αποτελέι τιμή για όλους εμάς που υπηρετούμε τα κοινά, ώστε να μπορέσουμε να έχουμε αξιοπρεπείς Ένοπλες Δυνάμεις, να μπορούν να ζουν τις οικογένειές τους και να μπορούν να είναι στις επάλξεις χωρίς να έχουν προβληματισμούς για τα οικονομικά.

Αναμφίβολα η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει όλη την κοινωνία, αλλά είναι κάτι στο οποίο πρέπει να σταθούμε ιδιαίτερα. Δεν είναι μόνο οι εξοπλισμοί, αλλά είναι και η αύξηση των αποδοών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, που η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη οφείλει, και νομίζω πως θα το κερδίσει», καταλήγει ο κ. Χειμάρας.

Παράλληλα, αναφερόμενος στην στρατιωτική θητεία, θεωρεί φυσική την αύξηση καθώς οι ανάγκες είναι αυξημένες. Αναφορικά με τις διερευνητικές Ελλάδας – Τουρκίας, υπστηρίζει ότι η χώρα μας προσέρχεται με θετική διάθεση και το μόνο που σηζητά είναι η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας.

Αναφορικά με τους εξοπλισμούς υποστηρίζει ότι θα πρέπει ένα μέρος να επιστρέφει στην ελληνική αμυντική βιομηχανία.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη: