Σεξουαλική παρενόχληση: 2ο περιστατικό στις Ένοπλες Δυνάμεις για #Metoo -Αφορά πολιτικό προσωπικό που υπηρετεί στον Στρατό Ξηράς

Ρεπορτάζ Ιωάννα Ηλιάδη

Σύμφωνα αποκλειστικές πληροφορίες του Armyvoice.gr έρευνα η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, αφορά φραστική σεξουαλική παρενόχληση από άνδρα σε υπηρεσία ευθύνης του Γ' Κλάδου σε γυναίκα.

Εν τω μεταξύ, σήμερα η Εφημερίδα των Συντακτών, επανέρχεται με δημοσίευμά της στο πρώτο περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης που είχε αποκαλύψει το Armyvoice.gr.

Οπως προκύπτει από πληροφορίες της Εφημερίδας των Συντακτών η ΕΔΕ που έγινε από το ΓΕΣ ολοκληρώθηκε κι έκρινε πειθαρχικά ελεγκτέο τον εν λόγω αξιωματικό.

Να θυμίσουμε ότι η ΕΔΕ είχε παραγγελθεί στο πλαίσιο της προανάκρισης από την στρατιωτική δικαιοσύνη. Ο προανακριτής έβγαλε πόρισμα πειθαρχικού ελέγχου και αναμένεται αμέσως μετά τις κρίσεις να γίνει έγκληση για πειθαρχικό παράπτωμα.

Ωστόσο μάλλον διαφαίνεται ότι στις επικείμενες κρίσεις θα αποστρατευθεί, οπότε δεν θα εμπίπτει στις αρμοδιότητες του ΓΕΣ. Ωστόσο στο στρατοδικείο υπάρχει και έρευνα από τον αρμόδιο εισαγγελέα για το ποινικό σκέλος της υπόθεσης.