Ναύσταθμο για αρματαγωγά στον Βόλο βλέπει η κρατική ΕΡΤ, με τη νέα δομή δυνάμεων – Θα μεταφερθούν τα αρματαγωγά του Πολεμικού Ναυτικού

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει δημοσίευμα της ΕΡΤ Βόλου, σύμφωα με το οποίο ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Φλώρος ανακοίνωσε αυτή την απόφαση σε τοπικό βουλευτή της Μαγνησίας, κατά την συνάντησή τους την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου.

Πιο συγκεκριμένα το δημοσίευμα αναφέρει:

«Τη ρητή απόφαση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας για μετακίνηση των αρματαγωγών του Πολεμικού Ναυτικού στον Βόλο, προκειμένου να παραμείνει η 32η Ταξιαρχία στην περιοχή, επανέλαβε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός κ. Κωνσταντίνος Φλώρος στον βουλευτή Μαγνησίας της Ν.Δ κ. Κωνσταντίνο Μαραβέγια, κατά τη συνάντησή τους την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου.

Ο κ. Φλώρος τόνισε ότι η συγκεκριμένη λύση είναι η ορθότερη στρατηγικά, προκειμένου να ενισχυθεί η 32η Ταξιαρχία και να ακυρωθεί ο προηγούμενος σχεδιασμός για την απομάκρυνση των πεζοναυτών από τον Βόλο.

Με τον ελλιμενισμό των αρματαγωγών στο λιμάνι του Βόλου, οι πεζοναύτες αποκτούν μόνιμη δυνατότητα ετοιμότητας και επέμβασης, όποτε απαιτηθεί».

Το δημοσιεύουμε με κάθε επιφύλαξη, καθώς τίθενται σοβαρά ερωτήματα για το κατά πόσο το λιμάνι του Βόλου διαθέτει όλα τα απαιτούμενα για την υποστήριξη των αποβατικών πλοίων και εάν στη νέα δομή δυνάμεων που ψηφίστηκε από το ΚΥΣΕΑ μετά τον Στόλο Κρήτης προβλέπεται η μεταφορά των αρματαγωγών στον Βόλο.