401 ΓΣΝΑ: Προκαταρκτική εξέταση διεξάγεται από τον εισαγγελέα για την σεξουαλική παρενόχληση – Αντιστράτηγος προϊσταται της ΕΔΕ

Προκαταρκτική εξέταση έχει διατάξει ο στρατιωτικός εισαγγελέας, σύμφωνα με πληροφορίες για την υπόθεση της φερόμενης σεξουαλικής παρανόχλησης στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο ΓΣΝΑ, μετά την κατάθεση μήνυσης από υπαξιωματικό κατά υψηλόβαθμου αξιωματικού, που αποκάλυψε το Armyvoice.gr.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας των Συντακτών, η καταγγέλλουσα ανέλαβε υπηρεσία στο 401 ΓΣΝΑ πριν από ένα περίπου χρόνο. Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα, από την πρώτη ημέρα τράβηξε το ενδιαφέρον υψηλόβαθμου αξιωματικού, ο οποίος είχε εκφράσει την διάθεση να την κάνει υπασπίστρια στο γραφείο του.

Όπως σημειώνει το δημοσίευμα της εφημερίδας των Συντακτών «τους τελευταίους μήνες όμως το φλερτ που φέρεται να της έκανε ο αξιωματικός ξέφυγε από τα όρια, με την υπαξιωματικό να απειλεί να προχωρήσει σε καταγγελία εάν συνεχιζόταν αυτή η κατάσταση.

»Η κατάσταση όχι μόνο δεν καλυτέρευσε, τουναντίον, τα πράγματα έγιναν χειρότερα, με αποκορύφωμα ένα περιστατικό που φέρεται να έλαβε χώρα στο γραφείο του αξιωματικού με θύμα την υπαξιωματικό. Ήταν η σταγόνα που ξεχείλησε το ποτήρι και οδήγησε την υπαξιωματικό σε επίσημη καταγγελία».

Από την πλευρά των Ενόπλων Δυνάμεων έχει διαταχθεί ΕΔΕ, με εντολή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Φλώρου, στην οποία μάλιστα, λόγω της σοβαρότητας του θέματος, προϊσταται αντιστράτηγος.

Η ΕΔΕ βρίσκεται σε εξέλιξη και τα συμπεράσματά της θα διαβιβαστούν στον στρατιωτικό εισαγγελέα. Ενήμερος είναι και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ο οποίος και επισκέφθηκε την Δευτέρα το νοσοκομείο.