Το «χακί» δικαίωμα συμμετοχής στα κοινά – Προσοχή στα φερέφωνα που επιχειρούν να ελέγξουν τους στρατιωτικούς με όχι και τόσο αγνές προθέσεις

Ένα ανηλεή πόλεμο ελέγχου των στρατιωτικών έχει εξαπολύσει υπόγεια το υπουργείο εθνικής άμυνας, με φερέφωνα να διαλαλούν ότι δήθεν οι στρατιωτικοί δεν έχουν δικαίωμα να ιδρύουν ή να συμμετέχουν σε αστικές ενώσεις.

Οι καλλικάντζαροι βγήκαν παγανιά λίγο πριν τα Χριστούγεννα, με κηρύγματα περί του ορθού δρόμου που έχουν να ακολουθήσουν οι στρατιωτικοί, οι οποίοι έχουν μια επιλογή, να συμμετέχουν μόνο στις συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Με δεδομένο μάλιστα ότι πολλοί συνδικαλιστές υπηρετούν στο γραφείο του υπουργού, τότε μπορεί κάποιος να αναρωτηθεί πόσο αθώα είναι τέτοια σχόλια που θέλουν τους συνδικαλιστές να κατέχουν την πλήρη αλήθεια. Μήπως τελικά αποζητούν τον πλήρη έλεγχο των στρατιωτικών;

Και ο πλήρης έλεγχος επιχειρείται με σκοταδιαστικές πρακτικές, καθώς είναι γνωστό ότι με βάση το Σύνταγμα επιτρέπεται η συµµετοχή των στρατιωτικών σε αστικές, επιστηµονικές, αθλητικές ή επαγγελµατικές Ενώσεις, Συνδέσµους ή Σωµατεία, υπό την προϋπόθεση ότι το οικείο καταστατικό αποκλείει την κάθε είδους πολιτική δραστηριότητα.

Αυτό ακριβώς είναι που φοβούνται… γι αυτό προσοχή στα μεγάλα λόγια. Οι καλλικάντζαροι άλλωστε δεν μένουν για πάντα, όσο και αν αυτό νομίζουν. Φεύγουν με την «αγιαστούρα» και την μαγκούρα του παπά, που σκορπίζει το φως των Φώτων και τους στέλνει εκεί που ανήκουν: στις τρύπες τους στα εγάκτα της γης….