Εμβόλιο: Το σχέδιο του ΓΕΕΘΑ – Πώς θα εμπλακούν οι Ένοπλες Δυνάμεις – Σε ποιες πόλεις θα ξεκινήσουν εμβολιασμοί – Εξάμηνες μεταθέσεις

Ρεπορτάζ Ιωάννα Ηλιάδη

Επιχείρηση για την διανομή και διαχείρηση των εμβολίων κατά του κορονοϊού, ετοιμάζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις, όπως άλλωστε γίνεται και σε άλλες χώρες.

Στο σχέδιο αναφέρθηκε ο ίδιος ο πρωθυπουργός ενώ άμεση ήταν η ανταπόκριση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Φλώρου, ο οποίος άλλωστε έχει και την εμπειρία του προσφυγικού στο «βιογραφικό» του.

Testing gov: Πού θα κάνετε δωρεάν «χακί» Rapid Test στην Αττική – 130 σημεία σε όλη την Ελλάδα από το ΓΕΕΘΑ

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Armyvoice.gr κεντρικό ρόλο θα αναλάβουν αξιωματικοί Υλικού Πολέμου, οι οποίοι έχουν γνώσεις στην διαχείρηση υλικών. Αν και δεν προσδιορίζεται αυτό στην διαταγή του ΓΕΕΘΑ, οι γνώσεις στη διαχείριση αποθηκών αι διακίνηση υλικών είναι τα απαραίτητα προσόντα για την επιλογή τους.

Κορονοϊός: Τι περιέχει το εμβόλιο της Pfizer Κορονοϊός: Ξεκινούν Δεκέμβριο τα εμβόλια σε 4 χώρες
Εμβόλιο: Το σχέδιο του ΓΕΕΘΑ – Πώς θα εμπλακούν οι Ένοπλες Δυνάμεις

Σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες του Armyvoice.gr επικεφαλής της επιχείρησης των Ενόπλων Δυνάμεων θα είναι Ταξίαρχος από το ΓΕΣ, ο οποίος θα λειτουργεί ως σύνδεσμος μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής προστασίας και του συντονιστικού κέντρου των Ενόπλων Δυνάμεων.

Τρεις ανώτεροι αξιωματικοί με γνώσεις στη διαχείριση αποθηκών και τη χρήση πληροφοριακών συστημάτων θα διατεθούν για την υποστήριξη του συντονιστικού κέντρου από το ΓΕΣ.

Επιπλέον τρεις αξιωματικοί στους βαθμούς του Λοχαγού και του Ταγματάρχη (και αντίστοιχα σε Ναυτικό και Αεροπορία) με εμπειρία στην αποθήκευση και τη χρήση πληροφοριακών συστημάτων, θα διατεθούν στα κέντρα που θα δημιουργηθούν στις εξής πόλεις:

  • Θεσσαλονίκη
  • Ιωάννινα
  • Καρδίτσα
  • Αθήνα
  • Ηράκλειο
Οι Ένοπλες Δυνάμεις στην επιχείρηση για το εμβόλιο κατά covid-19
Εμβόλιο: Το σχέδιο του ΓΕΕΘΑ – Πώς θα εμπλακούν οι Ένοπλες Δυνάμεις

Ο σχεδιασμός αυτός αποκαλύπτει και το πώς αναμένεται να γίνει ο εμβολιασμός στην χώρα μας. Οπως όλα δείχνουν θα ξεκινήσει πιθανώς από τη Θεσσαλονίκη η οποία έχει λυγίσει από την επίθεση των κρουσμάτων κορονοϊού, ενώ στις προτεραιότητες είναι τα Ιωάννινα και η Καρδίτσα. Αυτά τα σημεία θα τα αναλάβει ο Στρατός Ξηράς.

Την Αθήνα θα την αναλάβει το Πολεμικό Ναυτικό, ενώ το κέντρο στο Ηράκλειο Κρήτης θα το αναλάβει η Πολεμική Αεροπορία.

Το προσωπικό που θα επιλεγεί τίθεται άμεσα σε ετοιμότητα για να αναλάβει καθήκοντα ανά πάσα στιγμή, ενώ οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι πρόκειται για 6μηνη μετάθεση, αν και εικάζεται ότι μπορεί να είναι και περισσότερο.