Εμβόλια υπουργών : Άλλο συνέχεια του κράτους, άλλο καθεστωτισμός – Η συνέχεια δεν διασφαλίζεται με τον εμβολιασμό υπουργών , υφυπουργών και γενικών γραμματέων

Του Σωτήρη Σιδέρη στο omegapress.gr

Η συνέχεια του κράτους δεν διασφαλίζεται με τον εμβολιασμό υπουργών , υφυπουργών και γενικών γραμματέων , αλλά με την ανεξάρτητη λειτουργία των θεσμών και όχι με την χειραγώγησή τους, τον σεβασμό στους νόμους, την εφαρμογή πολιτικών ασφάλειας και άμυνας και την εγκατάλειψη του πελατειακού συστήματος.

Η απάντηση του Στέλιου Πέτσα , ίσως του χειρότερου κυβερνητικού εκπροσώπου των τελευταίων ετών ότι «επιλέγεται μια σειρά μελών της κυβέρνησης που είναι απαραίτητη για τη συνέχεια του κράτους» για να εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα, είναι αποκαλυπτική της καθεστωτικής νοοτροπίας που διακατέχει τη ΝΔ και το Επιτελικό Κράτος.

Γιατί το κράτος, υπάρχει ανεξάρτητα του ποιος είναι στην κυβέρνηση . Γιατί αν π.χ. ασθενήσει ή πεθάνει ένας υπουργός ή υφυπουργός αντικαθίσταται αμέσως. Το ίδιο ισχύει και για έναν αξιωματικό της αστυνομίας ή των της Πυροσβεστικής, αλλά οι θεσμοί του κράτους είναι πάντα εκεί για να υπηρετούν την κοινωνία και τη χώρα και να τους αντικαταστήσουν άμεσα.

Τα πρόσωπα δεν ταυτίζονται με τους θεσμούς τους υπηρετούν, έρχονται και φεύγουν. Η νοοτροπία που ταυτίζει το κράτος με την κυβέρνηση , τη ΝΔ με την Ελλάδα είναι βαθιά αντιδημοκρατική νοοτροπία και δικαιώνει και τους πλέον σφοδρούς επικριτές των δεξιών , που αρέσκονται να εμφανίζουν την παράταξή τους ως ιδιοκτήτη της χώρας.

Η συμπεριφορά όμως αυτή ξεπέρασε τα ελληνικά σύνορα και η κυβέρνηση έγινε καταγέλαστη διεθνώς.

Διεθνή Μέσα Ενημέρωσης με κορυφαίο το έγκυρο και εξαιρετικά επιδραστικό Politico στιγματίζουν την εικόνα της κυβέρνησης να εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα κυβερνητικοί παράγοντες και όχι όσοι εκτίθενται στον κίνδυνο της πρώτης γραμμής στα νοσοκομεία, όπως είναι το σχέδιο, όχι μόνο για την Ελλάδα , αλλά για όλο τον κόσμο.

Λανθασμένα κατά την άποψή μας η αντιπολίτευση επικέντρωσε την κριτική της στην επικοινωνιακή πτυχή και στην σχεδόν παράλογη σχέση των κυβερνητικών επιτελείων με τη δημοσιότητα.

Στην πραγματικότητα και αυτά τα γεγονότα επιβεβαιώνουν και άλλα παραδείγματα και καταγεγραμμένα περιστατικά ότι το στοιχείο που υπερέχει ακόμη και της προπαγάνδας είναι η καθεστωτική αντίληψη που ουδέποτε εγκατέλειψε τη ΝΔ.

Η μεταγενέστερη απόπειρα του κυβερνητικού εκπροσώπου θα διορθώσει την εικόνα μετά την κατακραυγή και να κάνει λόγο για «αστοχία προγραμματισμού», απλά επιβεβαίωσε το πρόβλημα , γιατί ούτε το διόρθωσε, ούτε ζητήθηκε έστω μια συγνώμη από εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που πραγματικά έχουν άμεση ανάγκη να εμβολιαστούν.

Το Politico σημειώνει ότι υπήρξαν «σφοδρές αντιδράσεις μετά τον εμβολιασμό κατά του κορονοιού αξιωματούχων της ελληνικής κυβέρνησης πριν από γιατρούς» και αναφέρεται στην κριτική που δέχεται η κυβέρνηση, «καθώς προτεραιοποίησε τον εμβολιασμό τουλάχιστον εκατό στελεχών της, την ώρα που οι γιατροί πρώτης γραμμής δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί».

Η ίδια αντίληψη κυριαρχεί σε πλήθος ενεργειών της κυβέρνησης. Η ταύτιση ΝΔ –κράτους ισχύει και στην περίπτωση της μυστικής συμφωνίας κυβέρνησης –Palantir, μιας εταιρείας που έχει καταγγελθεί για «εξόρυξη» και παράνομη χρήση προσωπικών δεδομένων, αλλά και για συνεργασία με την CIA.

H ίδια αντίληψη κυριαρχεί και στην κοινοβουλευτική συμπεριφορά της ΝΔ καθώς , παρά το πλήθος ερωτήσεων και αιτήσεων για κατάθεση εγγράφων, υπουργοί αρνούνται , παραβιάζοντας κατάφωρα τον κανονισμό της βουλής και τους κανόνες διαφάνειας.

Η συνέχεια και το πλήρες κείμενο ΕΔΩ