Άδειες στρατιωτικών: Τι θα γίνει με τα γκρουπ που έχει ορίσει το ΓΕΕΘΑ για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά - Πληροφορίες armyvoice.gr

Χαρμόσυνα νέα για τους στρατιωτικούς, οι οποίοι έχουν ταλαιπωρηθεί πολύ το 2020 με τις διαρκείς ετοιμότητες λόγω της Τουρκίας και την πίεση που δέχθηκαν τόσο στον Έβρο τον περασμένο Μάρτιο όσο και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Η προοπτική να μην συναντηθούν με τα αγαπημένα τους πρόσωπα στις γιορτές, έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτηση στις Μονάδες. Ιδιαίτερα μετά την ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα, ότι θα ισχύει απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό έως και τις 7 Ιανουαρίου.

Διαβάστε τις λεπτομέρειες της ανακοίνωσης Πέτσα ΕΔΩ

Άδειες στρατιωτικών: Τι θα γίνει με τα γκρουπ Χριστούγεννα - Πρωτοχρονιά
Άδειες στρατιωτικών: Τι θα γίνει με τα γκρουπ Χριστούγεννα - Πρωτοχρονιά

Το Armyvoice.gr αναζήτησε πληροφορίες σχετικά με τις προθέσεις της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων για τις μετακινήσεις των στρατιωτικών.

Οι αποκλειστικές πληροφορίες του Armyvoice.gr αναφέρουν ότι η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει να επιτραπεί στους στρατιωτικούς αλλά και στους στρατιώτες να μετακινηθούν τις γιορτές από νομό σε νομό και να συναντηθούν με τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Θα μπορούν να μετακινηθούν προς το νομό όπου έχουν δηλώσει φορολογικά ότι βρίσκεται η μόνιμη κατοικία τους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες αναμένεται μόνο το τυπικό μέρος, δηλαδή τι θα επιδεικνύουν σε ενδεχόμενο έλεγχο που θα γίνει όταν θα μετακινηθούν από τον ένα νομό στον άλλο για να συναντήσουν τις οικογένειές τους μέσα στις γιορτές. Το πιο πιθανό είναι η επίδειξη της στρατιωτικής ταυτότητας και το φύλλο πορείας που θα λάβουν.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι υγιεονομικές υπηρεσίες του ΓΕΕΘΑ έχουν προβλέψει την κατανομή ικανών ποσοτήτων rapid test στις μονάδες ώστε όταν τα στελέχη επιστρέψουν από τις διακοπές να υποβάλλονται σε τεστ και ανάλογα με το αποτέλεσμα να μπαίνουν στην μονάδα ή να οδηγούνται στους χώρους καραντίνας.

Τέλος να θυμίσουμε ότι υπάρχει η δυνατότητα να πάρουν τις άδειές τους μέχρι και τον Φεβρουάριο, καθώς έχει δοθεί σχετική παράτηαση, σύμφωνα με προηγούμενη ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ.