ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ: Ο Άγιος Βασίλης στην Ελλάδα - Τον κατέγραψε ραντάρ Δείτε το ταξίδι του στο site της Στρατιωτικής Διοίκησης αεράμυνας των ΗΠΑ

Ο Άγιος Βασίλης φορώντας φέτος μάσκα λόγω κορονοϊού, ξεκίνησε σήμερα από την Ασία και την Ωκεανία την παγκόσμια περιοδεία του για να διανείμει σε μικρούς αλλά και μεγάλους τα δώρα τους, με την πορεία του να καταγράφει λεπτό προς λεπτό ο ιστότοπος της Στρατιωτικής Διοίκησης αεράμυνας των ΗΠΑ και του Καναδά (Norad).

Ο αγαπημένος Άγιος των παιδιών ξεκίνησε το ταξίδι του από τον Βόρειο Πόλο. Το έλκηθρό του πέρασε από την Ιαπωνία σήμερα το απόγευμα ώρα Ελλάδας αφού ολοκλήρωσε σύντομα την αποστολή του στην Αυστραλία.

Σε διάστημα λίγων ωρών, με τη βοήθεια των 9 ταράνδων του, μοίρασε ένα δισεκατομμύριο παιχνίδια, σύμφωνα με τη Norad.

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ: Ο άγιος Βασίλης στην Ελλάδα - Τον κατέγραψε ραντάρ
ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ: Ο άγιος Βασίλης στην Ελλάδα - Τον κατέγραψε ραντάρ

Αργά απόψε το βράδυ πέταξε πάνω από την Ελλάδα. Τον είδαμε να περάνει πάνω από τα νησιά του Αιγαίου και την Αθήνα όπου επισκέφθηκε την Ακρόπολη. Αμέσως μετά έστρεψε τους ταράνδους προς την Σμύρνη και στην συνέχεια κατευθύνθηκε στην ΙΟρδανία.

Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα ο Άγιος Βασίλης βρισκόταν στην Αφρρική, ενώ σύμφωνα με υπολογισμούς τις πρώτες πρωινές ώρες θα έχει ολοκληρώσει την διανομή των δώρων στην Ευρώπη.

Η Διοίκηση Αεροδιαστημικής άμυνας της Βόρειας Αμερικής άνοιξε το 1955 μια τηλεφωνική γραμμή για τα παιδιά. Κατόπιν, χρόνια αργότερα, δημιουργήσε  τον ιστότοπο Noradsanta.org προκειμένου οι λιλιπούτειοι φίλοι του να παρακολουθούν, σε 8 γλώσσες, την πορεία του Άγιου Βασίλη σε πραγματικό χρόνο.

Κάθε χρόνο εθελοντές απαντούν στα τηλεφωνήματα των παιδιών. Επιπλέον, σε έναν λογαριασμό στο Twitter, τον @NoradSanta, μπορεί κανείς να ενημερωθεί για κάθε κίνηση κι ενέργεια του Άγιου Βασίλη.

Το να παρακολουθεί κανείς τη διαδρομή του Αγίου με τη λευκή γενειάδα έχει γίνει κάτι σαν θεσμός στις ΗΠΑ.

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ: Ο άγιος Βασίλης στην Ελλάδα - Τον κατέγραψε ραντάρ
ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ: Ο άγιος Βασίλης στην Ελλάδα - Τον κατέγραψε ραντάρ

Αυτή η επιχείρηση της Norad μετρά ήδη έξι δεκαετίες. Ξεκίνησε όταν η αλυσίδα των πολυκαταστημάτων Sears δημοσίευσε μια αγγελία σε μια εφημερίδα στο Κολοράντο με την πρόταση όσοι θέλουν να καλέσουν απευθείας τον Άγιο Βασίλη στο νούμερο που υποδείκνυε.

Ωστόσο, εξαιτίας ενός σφάλματος, στην πραγματικότητα το νούμερο του τηλεφώνου ήταν εκείνο του κόκκινου τηλεφώνου της Norad.

Αν και σάστισε στην αρχή, όταν στην άλλη γραμμή ένα αγοράκι τον ρώτησε εάν μιλούσε με τον ίδιο τον Άγιο Βασίλη, ο αξιωματικός υπηρεσίας εκείνη την ημέρα, ο πτέραρχος Χάρι Σουπ, γρήγορα ανέλαβε δράση.

Διέταξε λοιπόν τους άνδρες του να δίνουν πληροφορίες σχετικά με τη διαδρομή του Άγιου Βασίλη και τηλεφώνησε επίσης σε ένα τοπικό ραδιοφωνικό δίκτυο για να γνωστοποιήσει ότι είδε ένα παράξενο αντικείμενο στον ουρανό.

NTS Santa Cam English Athens Greece