Πολεμική Αεροπορία: Ποιοι παίρνουν 12 ΗΕΕ και ποιοι 6 ΗΕΕ ως οικονομική ενίσχυση λόγω των έκτακτων συνθηκών στα ελληνοτουρκικά

Η έκτακτη ενίσχυση στην Πολεμική Αεροπορία δίνεται για την περίοδο 10 Αυγούστου με 24 Σεπτεμβρίου και τα ποσά είναι κλιμακωτά ανάλογα με το βαθμό συμμετοχής της μονάδας που υπηρετούν.

Το στρατιωτικό προσωπικό που υπηρετεί σε πτέρυγες μάχης (Μονάδες Α)θα λάβει 12 ΗΕΕ, δηλαδή περίπου 350 ευρώ και το πολιτικό προσωπικό θα λάβει 8 ΗΕΕ, αλλά το ποσό είναι αντίστοιχο, καθώς οι ΗΕΕ του πολιτικού προσωπικού είναι περισσότερες από του στρατιωτικού.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΗΕΕ: Πόσα θα δώσουν στα στελέχη το ΓΕΕΘΑ

Στρατός Ξηράς: Ποιοι παίρνουν 5 ΗΕΕ, ποιοι 3 ΗΕΕ Εγγραφο

Το υπόλοιπο στρατιωτικό προσωπικό στην Πολεμική Αεροπορία (Μονάδες Α-2) θα λάβει 6 Ημέρες εκτός έδρας, δηλαδή περίπου 175 ευρώ και αντίστοιχα το πολιτικό προσωπικό θα λάβει 4 ΗΕΕ.

Τα φύλλα πορείας που θα εκδοθούν θα έχουν ημερομηνίες Οκτωβρίου και για τον λόγο αυτό πρέπει άμεσα να κατατεθούν τα δικαιολογητικά για να γίνουν και οι πιστώσεις.

Πολεμική Αεροπορία: Ποιοι παίρνουν 12 ΗΕΕ και ποιοι 6 ΗΕΕ
Πολεμική Αεροπορία: Ποιοι παίρνουν 12 ΗΕΕ και ποιοι 6 ΗΕΕ
Πολεμική Αεροπορία: Ποιοι παίρνουν 12 ΗΕΕ και ποιοι 6 ΗΕΕ
Πολεμική Αεροπορία: Ποιοι παίρνουν 12 ΗΕΕ και ποιοι 6 ΗΕΕ

Υπενθυμίζεται ότι τα πληρώματα των πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού, των ελικοπτέρων και των αεροσκαφών που ανήκουνσ το πολεμικό Ναυτικό θα λάβουν ως αποζημίωση 14 ημέρες εκτός έδρας  ο καθένας, δηλαδή 410 ευρώ.

Το υπόλοιπο στρατιωτικό προσωπικό θα λάβει από 7 ΗΕΕ ο καθένας (δηλαδή 205 ευρώ), ενώ το πολιτικό προσωπικό από 4 Ημέρες εκτός έδρας ο καθένας (περίπου 200 ευρώ).

Αυτά τα ποσά θα λάβουν και όσα στελέχη από τον Στρατό Ξηράς ή την Πολεμική Αεροπορία υπηρετούν σε Μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού.

Στον Στρατό Ξηράς σύμφωνα με τις πληροφορίες προσανατολίζονται να δώσουν 3 – 5 Ημέρες εκτός Έδρας σε κάθε στέλεχος, δηλαδή περίπου €90 με €150 μεικτά, ανάλογα με την περιοχή που βρίσκεται η Μονάδα (σύνορα ή ενδοχώρα). Μένει βέβαια να το δούμε..