Διαφήμιση
Home ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνάντηση Μητσοτάκη Μακρόν για Rafale – τορπίλες

«Ψήνεται» συνάντηση Μητσοτάκη Μακρόν για εξοπλισμούς - Ελλάς Γαλλία συμμαχία αγορασμένη με μαχητικά Rafale και τορπίλες έναντι αδρού τιμήματος Rafale: Γαλλικά Αεροπλάνα πάνω από την Πάφο - Μήνυμα στην Τουρκία
Διαφήμιση

«Ψήνεται» συνάντηση Μητσοτάκη Μακρόν για εξοπλισμούς – Ελλάς Γαλλία συμμαχία αγορασμένη με μαχητικά Rafale και τορπίλες έναντι αδρού τιμήματος

Νέα συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Εμανουέλ Μακρόν προγραμματίζεται εντός των επόμενων ημερών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας ανακοίνωσε επίσημα ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Εμανουέλ Μακρόν την Πέμπτη.

Διαφήμιση

«Την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου ο Πρωθυπουργός θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής των χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου, MED 7, που θα διεξαχθεί στην Κορσική, με τη συμμετοχή Γαλλίας, Ελλάδας, Ιταλίας, Ισπανίας, Κύπρου, Μάλτας και Πορτογαλίας. Πριν την έναρξη της Συνόδου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με τον Γάλλο Πρόεδρο κ. Εμμανουέλ Μακρόν.

Οι δύο ηγέτες αναμένεται να συζητήσουν για εξοπλιστικό πρόγραμμα της Ελλάδας και αγορά οπλικών συστημάτων, σύμφωνα πάντα με τον τηλεοπτικό σταθμό. Μεταξύ άλλων, φέρεται να συζητείται η αγορά μαχητικών αεροσκαφών Rafale καθώς και τορπιλών.

Ορισμένα από τα αεροσκάφη θα είναι καινούρια και κάποια μεταχειρισμένα και η αγορά προωθείται προκειμένου να γίνουν γρήγορα διαθέσιμα στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, ενδεχομένως και εντός 12μήνου, που πρόκειται για σύντομο χρόνο, με τις διαδικασίες που απαιτούνται.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ακόμα ότι ο Πρωθυπουργός είχε σήμερα τηλεφωνική συνομιλία με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Σαρλ Μισέλ. Ο κ. Μισέλ πρόκειται να επισκεφθεί την Αθήνα στις 15 Σεπτεμβρίου 2020».

Διαφήμιση