Ελλάδα – Τουρκία ΤΩΡΑ: Τουρκικό υποβρύχιο έφθασε Σούνιο Συναγερμός στην Πολεμική Αεροπορία – Εκτεταμένες ανθυποβρυχιακές επιχειρήσεις

Σε πολύ επικίνδυνα μονοπάτια μπαίνει η ένταση στο Αιγαίο, την ώρα που οι σύμμαχοι αντί να καταδικάσουν την τουρκική προκλητικότητα, χαϊδεύουν τα αυτιά του Ερντογάν.

Ελλάδα Τουρκία ΤΩΡΑ

Το χθεσινό βατερλώ στην έκτακτη σύνοδο των ΥΠΕΞ που ζήτησε ο Νίκος Δένδιας, αναμένεται να αυξήσει την τουρκική επιθετικότητα, καθώς είναι φανερό ότι η Γερμανία κάνει πλάτες στην Τουρκία.

Με γερμανικές πιέσεις δεν αποφαίστηκε καν η καταδίκη της τουρκικής προκλητικότητας κι έτσι δεν βγήκαν καν ένα κοινό ανακοινωθέν.

Η κατάσταση στο Αιγαίο κρέμεται κυριολεκτικά από μια κλωστή, όπου πλέον ο κίνδυνος ατυχήματος είναι ορατός. Η Τουρκία προκαλεί διαρκώς, όχι μόνο στην περιοχή για την οποία έχει εκδώσει την παράνομη NAVTEX.

ΕΚΤΑΚΤΟ: Kemal Reis ΦΩΤΟ με τη δεξιά πλευρά του στο Twitter 

Τουρκικό υποβρύχιο έφθασε Σούνιο

Τουρκικά υποβρύχια επιχειρούν να αλωνίσουν στο Αιγαίο και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ένα από αυτά έφθασε μέχρι και έξω από το Σούνιο. Σύμφωνα με πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα, τουρκικό υποβρύχιο type 209 εντοπίστηκε από ελικόπτερο έχοντας περάσει το στενό του Καφηρέα και κινούμενο με δυτική – νοτιοδυτική πορεία προσέγγιζε την Αττική.

Η φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ «ξετρύπωσε» τουρκικό υποβρύχιο δυτικά της Ρόδου, ενώ άλλο εντοπίστηκε στην περιοχή της Καρπάθου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο Αιγαίο και την Μεσόγειο μακριά από το σημείο της παράνομης NAVTEX κινούνται περί τα 6-8 τουρκικά υποβρύχια, τα οποία επιδίδονται σε επιχειρήσεις επιχειρώντας να προσεγγίσουν την ελληνική ακτογραμμή.

Το τουρκικό υποβρύχιο που εντοπίστηκε πρόσφατα ανοιχτά από το Σούνιο, στις ακτές δηλαδή της Αττικής, έχει σημάνει συναγερμό στην Πολεμική Αεροπορία και ήδη από σήμερα το πρωί τα πληρώματα των ελικοπτέρων «χτενίζουν» με ανθυποβρυχιακά σόναρ κάθε σημείο του Αιγαίου. Αναμένεται να βγάλουν «λαγούς».

Ελλάδα Τουρκία ΤΩΡΑ ολοταχώς για θερμό επεισόδιο

Η εμπλοκή των υποβρυχίων και μάλιστα σε περιοχές μακριά από την παράνομη τουρκική NAVTEX δείχνει ξεκάθαρα ότι η Άγκυρα επιθυμεί την κλιμάκωση και δεν περιορίζεται σε επικοινωνιακές φιέστες με το Oruc Reis.

Τα περισταστικά που σημειώθηκαν με τη φρεγάτα ΛΗΜΝΟΣ και το Kemal Reis, καθώς και αυτό που αποκάλυψε το Armyvoice.gr με το βοηθητικό του Oruc Reis, Ceginz Han, δείχνουν ότι το ατύχημα πλέον είναι ορατό και μάλλον οι σύμμαχοι προσδοκούν να συμβεί προκειμένου να μας οδηγήσουν υπό πίεση σε διαπραγμάτευση με την Τουρκία για τη μοιρασιά στο Αιγαίο.