Οι προκλήσεις της Τουρκίας και τα προσχήματα των Ευρωπαίων , υποστηρίζει ο διεθνολόγος Μάρκος Τρούλης, που δισάσκει στο ΕΚΠΑ και την Σχολή Εθνικής Ασφαλείας

Οι προκλήσεις της Τουρκίας και τα προσχήματα των Ευρωπαίων

Οι Τούρκοι προκαλούν αλλά οι εταίροι μας έχουν μία προσχηματική στάση αναφέρει μιλώντας στον 98.4 ο Διεθνολόγος, Διδάσκων του Τμήματος Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών του ΕΚΠΑ, καθώς και της Σχολής Εθνικής Ασφάλειας Μάρκος Τρούλης, αναφερόμενος στη διέλευση φορτηγού πλοίου συνοδεία τουρκικών φρεγατών νοτιοδυτικά της Κρήτης.

Πλησιάζουμε σε σημείο στρατηγικής απονεύρωσης από πλευράς ΕΕ. Δεν τηρούνται πια τα προσχήματα. Δεν έγινε προσπάθεια να γίνει κεκαλυμμένη επιχείρηση. Το πλοίο με σημαία Τανζανίας συνοδευόταν από τα τουρκικά πολεμικά.

Η Τουρκία κάνει προβολή ισχύος ακόμα και νότια της Κρήτης.

Η Τουρκία βλέπει τον εαυτό της ως αυτονομημένο κράτος σε ρόλο περιφερειακού τοποτηρητή, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από τη στάση των Ευρωπαίων αλλά και του Αμερικανικού παράγοντα επισημαίνει.

Πώς μπορεί να ερμηνεύσει κάποιος τη στάση των Ευρωπαίων όταν εισέρχεται στο μαλακό τους υπογάστριο η Άγκυρα και ζητάει να μοιραστεί πόρους; Δυστυχώς οι μεγάλες δυνάμεις βρίσκονται σε εσωστρέφεια.