Μπήκε το Α21 – Κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης ΚΕΑ Πληρωμή – Ξεκίνησαν οι πληρωμές του ΟΠΕΚΑ στους δικαιούχους

ΟΠΕΚΑ Μπήκε το Α21

Η δεύτερη διμηνιαία δόση του 2020 (για τον Μάρτιο και τον Απρίλιο) κανονικά καταβάλεται την Παρασκευή 29 Μαΐου 2020 (τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα, όπως έχει καθιερωθεί). Τα χρήματα ξεκίνησαν να πιστώνονται σήμερα στα ATM.

Από τις απογευματινές ώρες σήμερα 28 Μαϊου και ανάλογα με την τράπεζα, οι δικαιούχοι βλέπουν τα χρήματα στον λογαριασμό τους.

Υπενθυμίζεται στους ενδιαφερόμενους δικαιούχους ότι, για να χορηγηθεί το επίδομα παιδιού, θα πρέπει η αίτηση να υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί.

Η αίτηση που έχει αποθηκευτεί προσωρινά, θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη

ΟΠΕΚΑ Οικογενειακό επίδομα, Α21 Επίδομα Ενοικίου 

Μία σειρά από επιδόματα αναμένεται να καταβληθούν από τον ΟΠΕΚΑ αύριο

Ειδικότερα, στις 29 Μαΐου θα καταβληθούν από τον Οργανισμό το επίδομα γέννησης, τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα, το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ)

μαζί με την ενίσχυση όσων έχουν έστω ένα ανήλικο παιδί, το επίδομα Ενοικίου (Στέγασης), το επίδομα Στεγαστικής Συνδρομής, το επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφαλίστων Υπερηλίκων, η Σύνταξη των υπερηλίκων, το επίδομα ομογενών, το επίδομα παιδιού Α21 και το επίδομα ορεινών και μειονεκτικών περιοχών.

Από τις απογευματινές ώρες σήμερα 28 Μαϊου και ανάλογα με την τράπεζα, οι δικαιούχοι βλέπουν τα χρήματα στον λογαριασμό τους.

Μπαίνει και το Κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης  ΚΕΑ 

Σημειώνεται πως σε αυτή την πληρωμή του πρώην ΚΕΑ θα καταβληθεί σε 63.900 δικαιούχους προσαύξηση ως 300 ευρώ σε όσους έχουν παιδιά.

Αναλυτικότερα, προβλέπεται στους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, πρώην ΚΕΑ με τουλάχιστον ένα ανήλικο παιδί να δοθεί η οικονομική ενίσχυση ύψους από 100 ως 300 ευρώ.

Η εισοδηματική ενίσχυση θα δοθεί στους δικαιούχους του ΚΕΑ εφόσον ήταν σε ισχύ κατά την 31η Μαρτίου 2020 εγκριτική απόφαση χορήγησής της και εφόσον το πολυπρόσωπο νοικοκυριό περιλαμβάνει τουλάχιστον ένα ανήλικο μέλος προσαυξάνεται κατά 100 ευρώ για το πρώτο ανήλικο μέλος και κατά 50 ευρώ για κάθε επόμενο ανήλικο μέλος.

Η προσαύξηση δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 300 ευρώ ανεξάρτητα από τη σύνθεση του νοικοκυριού. Επίσης, σε αυτή την πληρωμή θα καταβληθεί και το επίδομα ορεινών και μειονεκτικών περιοχών του 2018 σε περίπου 5.000 δικαιούχους.

Το ύψος της εισοδηματικής ενίσχυσης ανέρχεται σε 600 ευρώ ετησίως εφόσον το ετήσιο εισόδημα δεν υπερβαίνει τα 3.000 ευρώ και σε 300 ευρώ ετησίως εφόσον το εισόδημα κυμαίνεται μεταξύ 3.001 ευρώ ως 4.700 ευρώ.

Επίδομα γέννησης

Αναφορικά με το επίδομα παιδιού, αξίζει να σημειωθεί πως οι δικαιούχοι θα λάβουν την δεύτερη δόση του επιδόματος, για τον Μάρτιο και τον Απρίλιο.

Ακόμη, σε ότι αφορά το επίδομα γέννησης η πληρωμή των δικαιούχων που εγκρίθηκε η αίτηση τους μέχρι 30 Απριλίου θα γίνει στις 29 Μαΐου καθώς και όσες αιτήσεις που υποβλήθηκαν τον Μάρτιο και εγκρίθηκαν αργότερα λόγω διασταυρώσεων.

Από τις απογευματινές ώρες σήμερα 28 Μαϊου και ανάλογα με την τράπεζα, οι δικαιούχοι βλέπουν τα χρήματα στον λογαριασμό τους.

Τέλος, υπενθυμίζουμε πως οι δικαιούχοι του επίδοματος στέγασης θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι αιτήσεις οι οποίες συμπληρώνουν το 6μηνο ισχύος τους δύναται να ανανεωθούν αυτόματα για έξι ακόμη μήνες, εφόσον εξακολουθούν να πληρούνται οι όροι και προϋποθέσεις του προγράμματος. Οι δικαιούχοι ενημερώνονται σχετικά με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.