Αμετάθετο στρατιωτικών: Ήρθε η ώρα για υλοποίηση – Η εφαρμογή του θα εξοικονομήσει χρήματα για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Τι λέει ο Πρόεδρος της ΕΣΠΕΛ Θωμάς Ντιντιός

Ρεπορτάζ Ιωάννα Ηλιάδη

Ένα από τα λεγόμενα «πάγια αιτήματα» των στρατιωτικών είναι το «αμετάθετο» μετά την παρέλευση 25 -30 χρόνων υπηρεσίας. Το πρόβλημα προκύπτει κυρίως στον Στρατό Ξηράς με τις πολλές μεταθέσεις των στρατιωτικών, οι οποίες τελικά μοιάζουν να έχουν γίνει αυτοσκοπός, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η κατάσταση των ίδιων των στελεχών.

Στην πραγματικότητα, η θέσπιση αμετάθετου είναι μια ανέξοδη προσφορά προς τους στρατιωτικούς με την οποία στην πραγματικότητα αυτός που θα εξοικονομήσει χρήματα θα είναι η ίδια η υπηρεσία.

Το βασικό πρόβλημα της μη εφαρμογής του αυτονόητου, είναι οι παγιωμένες νοοτροπίες και ο δύσκαμπτος οργανισμός των Ενόπλων Δυνάμεων, που πολλές φορές θεωρεί φυσιολογικό να παίρνει μετάθεση ο στρατιωτικός κάθε 2 χρόνια, χωρίς να εξετάζει τις αλλαγές στην ίδια την κοινωνία.

Αμετάθετο στρατιωτικών: Ήρθε η ώρα για υλοποίηση

Σήμερα ο Πρόεδρος της Ένωσης Στρατιωτικών Λάρισας (ΕΣΠΕΛ) Θωμάς Ντιντιός αναλύει στο Armyvoice.gr το πρόβλημα και καλεί την πολιτεία για επίλυση.