Αναδρομικά συνταξιούχων: Πότε ανακοινώνεται η απόφαση του ΣτΕ ώστε να γίνει γνωστό και να διευκρινιστεί εάν θα δοθούν σε όλους ή σε ορισμένους

Αναδρομικά συνταξιούχων: Πότε ανακοινώνεται η απόφαση του ΣτΕ

Μέχρι τέλος Ιουνίου αναμένεται σύμφωνα με τον γνωστό εργατολόγο Αλέξη Μητρόπουλο να δημοσιοποιηθεί η απόφαση του ΣτΕ για τα αναδρομικά και τους δικαιούχους.

Ο κ. Μητρόπουλος μιλώντας χθες στο Amyvoice.gr και την Ιωάννα Ηλιάδη, εκτίμησε ότι  η απόφαση του ΣτΕ για τα αναδρομικά αναμένεται να βγει έως τα τέλη Ιουνίου,

καθώς τότε λήγει και η θητεία του σημερινού προέδρου του ΣτΕ Αθανάσιου Ράντου, ο οποίος αντικατέστησε την Κατερίνα Σακελλαροπούλου όταν επελέγη για Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Παράλληλα κάλεσε την κυβέρνηση να λάβει πολιτική απόφαση εφαρμογής της απόφασης του ΣτΕ σε όλους τους συνταξιούχους και όχι μόνο σε όσους έχουν προσφύγει.

Αναφερόμενος στις συντάξεις των αποστράτων, ο κ. Μητρόπουλος εξήγησε ότι η Μείωση συντάξεων αποστράτων αφορά όλους όσοι είναι σήμερα στην ενέργεια, έχουν προσωπική διαφορά λόγω του μισθολογίου που εφαρμόστηκε το 2017, και πρόκειται να βγουν στην σύνταξη.

Η εγκύκλιος του υπουργού εργασίας Γιάννη Βρούτση, (Φ.10042/οικ.15161/349/16-4-2020) ερμηνεύοντας το νέο άρθρο 23 του ν. 4670/2020, εξαιρεί την προσωπική διαφορά από τις συντάξιμες αποδοχές, απαλλάσσοντας το κράτος από την καταβολή των αντίστοιχων εισφορών υπέρ της προσωπικής διαφοράς που κατέβαλαν οι δικαιούχοι.

Το αποτέλεσμα είναι να μειωθούν οι συντάξεις ως προς αυτό το ποσό.

Δείτε τη συνέντευξη στο Armyvoice.gr