Έβρος Φυλάκιο Καστανιές: Νέα απόπειρα εισβολής στο ελληνικό φυλάκιο 1 πραγματοποιήθηκε απόψε και αντιμετωπίστηκε επιτυχώς

Έβρος Φυλάκιο Καστανιές: Νέα απόπειρα εισβολής 12/3

Φωτιές, χημικά, πυροβολισμοί, πέτρες, ξύλα και καμμένα λάστιχα συνθέτουν το σκηνικό στο Εθνικό Φυλάκιο 1, στις Καστανιές του Β. Έβρου, όπου για περίπου δύο ώρες απόψε σημειώθηκαν εκτεταμένα επεισόδια στην πρώτη γραμμή. Μάλιστα όπου και να σταθεί κανείς κοντά στο φράκτη, πατάει πάνω σε κροτίδες -όπως φαίνεται και στη φωτό- που ρίχνουν οι Τούρκοι.

Την εικόνα αυτή μεταφέρει από τον Έβρο το kranosgr.com

Για δεύτερη συνεχόμενη βραδιά – μετά την ”ηρεμία” των προηγούμενων ημερών- εισβολείς από πλευράς της Τουρκίας, επιχειρούν να ρίξουν και να περάσουν το φράχτη του Κάραγατς, προκειμένου να εισέλθουν παρανόμως στη χώρα μας.

Οι Ελληνικές Αστυνομικές, Στρατιωτικές και Πυροσβεστικές δυνάμεις με τη βοήθεια και ανδρών της Frontex, υπερασπίζονται επιτυχώς των Ελληνικών – Ευρωπαϊκών συνόρων.

Στο σημείο ”0” όπου βρίσκεται το kranosgr, έχουν μεταφερθεί τουρμπίνες του στρατού, για την αντιστροφή των χημικών προς την πλευρά της Τουρκίας, ενώ έχουν τοποθετηθεί και ισχυροί προβολείς για την αποτροπή των εισβολέων.

Δείτε και σχετικό video από το σημείο στο kranosgr.com