Αναδρομικά 2500€! Εξέλιξη – Βόμβα από την Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων – Έχουν ήδη προσφύγει στο δικαστήριο και περιμένουν θετική εξέλιξη

Ένα βήμα μπροστά από τις διεκδικήσεις των ενστόλων είναι σχεδόν πάντα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων ΠΟΑΣΥ.

Και αυτό αποδεικνύεται από τις εξελίξεις. Την ώρα που όλοι συζητούν για το εάν θα πρέπει να προσφύγουν ή όχι για να διεκδικήσουν αναδρομικά τα 2500€ για το κομμένο δώρο Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδόματα αδείας για τα έτη 2016 έως σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες του Armyvoice.gr  η Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων και ορισμένες πρωτοβάθμιες οργανώσεις έχουν ήδη εκδικάσει δυο υποθέσεις και περιμένουν τις αποφάσεις των δικαστηρίων.

Σε άψογη συνεργασία με τις πρωτοβάθμιες οργανώσεις, έχουν ήδη κινηθεί και έχουν εκδικάσει δυο υποθέσεις διεκδίκησης αναδρομικά του δώρου Χριστουγέννων, Πάσχα και των επιδομάτων αδείας, και αναμένουν να καθαρογραφούν οι αποφάσεις.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι αποφάσεις αυτές αναμένεται να είναι θετικές, όπως άλλωστε έχει συμβεί και σε όλη την Ελλάδα με ανάλογες αποφάσεις δικαστηρίων.

Αυτό σημαίνει ότι θα μπορέσουν να αποτελέσουν νομική βάση για μαζική διεκδίκηση των περικομένων δώρων και επιδομάτων.

Τι αναφέρει η Ομοσπονδία Αστυνομικών στην επίσημη ανακοίνωση

Για τον λόγο αυτό, προετοιμάζονται να διεκδικήσουν αναδρομικά 2500 ευρώ για όλους τους αστυνομικούς υπαλλήλους.

Ήδη σε ανακοίνωση που υπογράφει ο δυναμικός πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ Γρηγόρης Γερακαράκος, καλούνται όλοι όσοι επιθυμούν να προσφύγουν υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας να σπεύσουν να στείλουν τα σχετικά έγγραφα.

Υπενθυμίζεται ότι θα διεκδικηθούν, με Αγωγές που θα κατατεθούν στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών τα επιδόματα εορτών Χριστουγέννων ετών 2016, 2017 και 2018, εορτών Πάσχα ετών 2017, 2018 και αδείας ετών 2017, 2018, συνολικού ποσού ύψους 2.500 ευρώ (500€ Χ 3, 250€ Χ 2 και 250€ Χ 2 αντίστοιχα).

Προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της συγκέντρωσης των απαιτούμενων δικαιολογητικών έως 20/11/2018, ώστε να μην παραγραφεί το επίδομα Χριστουγέννων του 2016, η Ομοσπονδία, σε συνεργασία με τις A’ Bάθμιες Ενώσεις, θα χορηγήσει στους ενδιαφερόμενους τα απαραίτητα για τη συμμετοχή τους έγγραφα, έτοιμα προς υπογραφή, θα παράσχει κάθε δυνατή συνδρομή στη διαχείριση και διαβίβαση των εγγράφων και θα παρακρατήσει το ποσό εκάστου (20€), από τη μισθοδοσία του, βάσει της λίστας συμμετεχόντων που κάθε A’ Bάθια Ένωση της παραδώσει.

Τι κάνουν ΠΟΕΣ – ΠΟΜΕΝΣ

Τον ίδιο τρόπο διεκδίκησης έχει ήδη ανακοινώσει και η ΠΟΕΣ, η οποία καλεί τους στρατιωτικούς να καταθέσουν την σχετική αίτηση μέσω της Ομοσπονδίας, το αργότερο μέχρι τις 30 Νοεμβρίου. Διαβάστε όλες τις σχετικές λεπτομέρειες, κάνοντας κλικ ΕΔΩ.

Η ΠΟΜΕΝΣ από την πλευρά της, έχει μάλλον πεισθεί από τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουν να πάρουν πίσω οι ένστολοι τα ποσά που τους έκοψαν και θεωρεί πεταμένα λεφτά τα 20 ευρώ που είναι τα έξοδα διεκδίκησης.

Έτσι έχει επιδοθεί σε μια μεγάλης κλίμακας εστρατεία προκειμένου να αποτρέψει τους στρατιωτικούς να προσφύγουν δικαστικά, διεκδώντας με μόλις 20 ευρώ το ποσό των 2500 ευρώ.

Σε αντίθεση με την πρακτική που ακολουθεί η ΠΟΕΣ και η ΠΟΑΣΥ, προτείνει να μην διεκδικήσουν δικαστικά (και αναδρομικά) τα 2500 ευρώ, αλλά να κάνουν αίτηση στο ΝΣΚ και να περιμένουν να δοθεί λύση από την κυβέρνηση.

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο υφυπουργός εργασίας έχει διαμηνύσει ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιστρέψει αυτά τα ποσά.
_________________________________________________
 

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = “//connect.facebook.net/el_GR/sdk.js#xfbml=1&version=v2.7”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

 

  • Αν σου άρεσε το θέμα, μοιράσου το στο Facebook και βοήθησε και άλλους να το μάθουν.
  • Στείλε μας τις δικές σου απόψεις για στρατιωτικά θέματα που σε απασχολούν στο [email protected]