36ος Αυθεντικός Μαραθώνιος: Η συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων – Θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018

Την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018, πρόκειται να πραγματοποιηθεί ο 36ος Αυθεντικός Μαραθώνιος, ένα αθλητικό γεγονός, ένας αγώνας δρόμου με συνολική διαδρομή 42,195 μέτρων.

Η εκκίνηση θα πραγματοποιηθεί από την Λεωφόρο Αμαλίας στο ύψος του Μεγάρου Μποδοσάκη και ο τερματισμός θα καταλήξει στο Παναθηναϊκό Στάδιο, με εκτιμώμενη ώρα τερματισμού του πρώτου δρομέα, στις 16.30 το απόγευμα.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις πρόκειται να συμμετάσχουν ενεργά, με τη διάθεση προσωπικού και μέσων, στην οργάνωση του 36ου Αυθεντικού Μαραθωνίου, προκειμένου να αναδειχθεί ο ο ιστορικός συμβολισμός του εν λόγω γεγονότος.

Περίπου 600 στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας στο σύνολό τους, θα συμμετάσχουν ως αθλητές στον 36ο Αυθεντικό Μαραθώνιο και στον 5ο Στρατιωτικό Μαραθώνιο, ο οποίος θα διεξαχθεί παράλληλα.

Επίσης, στην έκθεση Μαραθωνίου, στο κλειστό γυμναστήριο του TAE KWON DO στο Παλαιό Φάληρο, θα λειτουργεί περίπτερο του Ανώτατου Συμβουλίου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ), από την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου και ώρα 13:00 έως και το Σάββατο 10 Νοεμβρίου και ώρα 20:00, προβάλλοντας το επιτελούμενο  έργο στον αθλητισμό στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.