Αναδρομικά ενστόλων – Τσουκαράκης: Πάμε σε νέα προσφυγή στο ΣτΕ, αν δούμε ότι η κυβέρνηση δεν συμμορφώνεται πλήρως, αφήνει να εννοηθεί ο πρόεδρος της ΠΟΕΣ

«Μετά την κατάθεση και ψήφιση του νομοσχεδίου, περιμένουμε να δούμε και την κοινή υπουργική απόφαση που θα καθορίσει τους όρους και τις προϋποθέσεις επιστροφής των παρανόμως παρακρατηθένων αποδοχών των στρατιωτικών», δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΣ στο δελτίο ειδήσεων του STAR, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα πάνε σε νέες προσφυγές.

Μάλισταυπογράμμισε: «Κρατάμε μικρό καλάθι, γνωρίζοντας ότι δεν συμμορφώνεται πλήρως και ορθώς το δημόσιο με τις δυο αλεπάλληλες δικαστικές αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επκρατείας».

Το πρόβλημα που έχει προκύψει είναι πως όπως όλα δείχνουν, από την ρύθμιση που έχει διαρρεύσει στον Τύπο αλλά και από τα ποσά που φαίνεται ότι δεσμεύονται, η κυβέρνηση δεν θα επαναφέρει τους μισθούς στα επίπεδοα προ τουΑυγούστου 2012, ούτε θα επιστρέψει αναδρομικά τα ποσά από την 1/1/2017 που άρχισε να ισχύει το νέο μισθολόγιο, μέχρι και σήμερα.

Αναδρομικά ενστόλων: Τι προβλέπει η ρύθμιση

Και ενώ στο πρώτο 50% η κυβέρνηση πλην των αναδρομικών που καταβλήθηκαν στους δικαιούχους, επανέφερε και στους μισθούς σε ποσοστό 50% ,τώρα η αποκατάσταση δεν μπορεί να αποφέρει αύξηση καθώς η συγκεκριμένη διάταξη αναφέρεται μόνο στη καταβολή αναδρομικών από 1/8/2012 έως 31/12/2016.

Και αυτό γιατί από 1-1-2017 τίθεται με αναδρομική ισχύ ο Νόμος 4472/17 για το νέο Μισθολόγιο των υπηρετούντων σε Σ.Α & Ε.Δ και δεν περιλαμβάνονται ούτε οι δόσεις μέχρι και σήμερα ούτε φυσικά και οι ανάλογες αυξήσεις στο μισθό μας .

Ήδη η Ομοσπονδία των Αστυνομικών Υπαλλήλων ΠΟΑΣΥ έχει προχωρήσει σε προσφυγή κατά του νέου μισθολογίου, ενώ το ίδιο έχουν εξαγγείλει και οι Λιμενικοί.

Από τις δηλώσεις του Ανέστη Τσουκαράκη προκύπτει ότι και οι στρατιωτικοί θα ακολουθήσουν και πάλι το δρόμο της προσφυγής εκ νέου στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ).