Παραδίδονται αύριο τα F-35 στην Τουρκία, αλλά μένουν στις ΗΠΑ! Ο Ερντογάν θα έχει βίντεο από την παραλαβή πριν τις εκλογές

Η Τουρκία αποκτά αύριο τα πολυπόθητα F-35, σε μια λαμπρή τελετή στην πόλη Φορθ Γουόρθ στην πολιτεία του Τέξας. Μετά την τελετή τα αεροσκάφη δεν θα πετάξουν για την Τουρκία, αλλά θα παραμείνουν στις ΗΠΑ.

Με αυτό τον τρόπο και ο πρόεδρος Ερντογάν μένει ικανοποιημένος γιατί θα μπορεί να ισχυριστεί ότι παρέλαβε τα F-35,  αλλά και οι ΗΠΑ δεν θα έχουν εξάγει τα αεροσκάφη στην Τουρκία!

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Μάικ Αντρίους, δήλωσε πως την Πέμπτη 21 Ιουνίου θα διοργανωθεί μια τελετή εγκαινίασης για την Τουρκία στο Φορθ Γουόρθ, πως στην πρώτη φάση τα αεροσκάφη θα μεταφερθούν στην Βάση Πολεμικής Αεροπορίας Λουκ στην Αριζόνα και πως σύντομα θα ξεκινήσουν οι εκπαιδευτικές πτήσεις των Τούρκων πιλοτών F-35 και προσωπικό συντήρησης.

Ο Άντριους δήλωσε πως το Πεντάγωνο δεν θα σχολιάσει την υιοθέτηση της τροπολογίας παγώνει την πώληση μαχητικού αεροσκάφους F-35 στην Τουρκία. Τόνισε όμως ότι:

«Η Τουρκία είναι ένας από τους σημαντικότερους συμμάχους του ΝΑΤΟ, είναι ένας από τους διεθνούς συμμετέχοντες του προγράμματος από 2002».