ΕΜΘ- ΕΠΟΠ: Τροπολογία για αποστρατεία στα 60 με πρόταση ΠΟΕΣ - Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή της για την τροπολογία που υπέγραψε ήδη ο ΥΕΘΑ

ΕΜΘ- ΕΠΟΠ: Τροπολογία για αποστρατεία στα 60 (;) με πρόταση ΠΟΕΣ


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Αγανάκτηση αλλά και τρόμος επικρατεί σε ΕΠΟΠ και ΕΜΘ από την ανακοίνωση της ΠΟΕΣ περί τροπολογίας για την τροποποίηση των ορίων ηλικίας για την αποστρατεία τους.

Η ΠΟΕΣ πληροφορεί ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ετοιμάζει τροπολογία βασισμένη στην δική της πρόταση για την αλλαγή των ορίων ηλικίας.

Η πρόταση της ΠΟΕΣ όπως έχει διατυπωθεί τον Απρίλιο του 2017 σε επίσημη ανακοίνωση, κάνει λόγο για παράταση του ηλικιακού ορίου αποστρατείας στα 60 χρόνια για όλους τους ανθυπασπιστές και τους υπαξιωματικούς!


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕΣ επισημαίνει ότι η τροπολογία που έχει ήδη υπογράψει -όπως αναφέρει- ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, βασίζεται στην δική της πρόταση.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρει:


Ηλικιακά όρια αποστρατείας ΕΜΘ: Αμέσως μετά την ομιλία του Προέδρου της Ομοσπονδίας μας, στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, κατά τη συζήτηση του ν.4494/2017, σε συνέχεια προγενέστερης πρότασης της Ομοσπονδίας μας, έδωσε εντολή να συνταχθεί και να υπάρξει παρέμβαση για τους υπαξιωματικούς θεσμού ΕΜΘ, οι οποίοι αποστρατεύονται αυτεπαγγέλτως οι μεν Αρχιλοχίες στην ηλικία των 50 ετών, οι δε Ανθυπασπιστές στην ηλικία των 54 ετών, ώστε να μπορούν, όπως και οι συνάδελφοί τους Αξιωματικοί να παραμείνουν, εφόσον το επιθυμούν, στην ενεργό Υπηρεσία, μέχρι τη συμπλήρωση του κατάλληλου και ίδιου εκείνου ορίου ηλικίας, προς συνταξιοδότηση. Η τροπολογία έχει υπογραφεί από τον ίδιο και είναι έτοιμη προς κατάθεση και ψήφιση, ώστε να προλάβει τους συναδέλφους μας που ευρίσκονται ήδη στην ηλικία προς συνταξιοδότηση.    

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Αν περάσει ως έχει η πρόταση της ΠΟΕΣ, αυτό σημαίνει οικονομική καταστροφή για εκατοντάδες στελέχη τα οποία έχουν πληρώσει ευκαταφρόνητα ποσά για την αναγνώριση των χρόνων εκστρατείας και περιμένουν να συνταξιοδοτηθούν στα 54.  "Μας αλλάζει πλήρως τον οικογενειακό προγραμματισμό και καταστρέφει τη ζωή μας" έλεγαν στο Armyvoice.gr ΕΜΘ.

Η μεγάλη πλειοψηφία αυτών των στελεχών δεν επιθυμεί την παραμονή στο στράτευμα. Η πρόταση η οποία καλύπτει όλες τις πλευρές είναι αυτή του ΠΣΑΕΘΜ ο οποίος με πολλές επιστολές του στο ΥΠΕΘΑ και στη Βουλή έχει προτείνει να δοθεί δικαίωμα επιλογής εάν το επιθυμούν για την παραμονή στο στράτευμα ή εάν επιλέγουν την αποστρατεία με τα όρια που ισχύουν και σήμερα.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});